Jeugd: SHOT 3 loopt tegen eerste nederlaag aan

Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 6 wij 4}13 maart  Shot (W) – Shot (S) 3
Vandaag de 5e wedstrijddag van de competitie. Tegen de directe concurrent. Shot-Wageningen is een geduchte tegenstander.

Na vandaag kennen we dus al onze tegenstanders. Tot nu toe stonden we op de 1e plaats met 2 punten voor op onze tegenstander van vandaag. Het werd dus een belangrijke wedstrijd. Gespeeld werd er door Luuk, Michael en Roy. Gedubbeld werd er door Luuk en Michael. Luuk mocht het spits afbijten tegen Niels Geuze. De eerste set ging gemakkelijk en werd 11-2 voor Luuk. Ook de tweede was voor Luuk niet te moeilijk. Hij won deze met 11-5. In de derde set kwam Niels echter beter in de wedstrijd te zitten en won deze verdiend met 11-9. Deze set nederlaag maakte echter dat Luuk zich nog beter van zijn taak kweet en keurig de laatste set met 11-2 won. Tussenstand Shot W-Shot S 0-1.

Vervolgens mocht Michael zijn kunsten vertonen tegen Bas Woudstra. Bas speelt echter met op tweezijden van zijn batje noppen. Dit was iets waar Michael geen raad mee wist. De eerst set ging naar Bas met 11-7. De tweede wist Michael echter te winnen met 11-8. Je zou denken dat hij nu het fenomeen noppen onder de knie had maar niets was minder waar. De derde en vierde set werden beiden door Bas gewonnen met respectievelijk 11-9 en 11-2. Tussenstand Shot W – Shot S 1-1.

De derde wedstrijd werd uitgevochten tussen Roy en Paul Vrijland. Roy won de eerste set keurig met 11-6, verloor de tweede set met 10-12. Daarna was het afgelopen met Roy en verloor hij de derde en vierde set met 11-3 en 11-4. Tussenstand Shot W – Shot S 2 – 1.

Het dubbel ging tussen Luuk/Michael en Bas en Paul. Het werd een geweldig spannende wedsijd. De eerste twee sets gingen naar de tegenstanders met 11-9, 11-9. De derde en vierde set naar Luuk/Michael 11-9, 11-9. De vijfde set moest dus de beslissing geven. Het werd een spannende set die uiteindelijk in het voordeel van de tegenstanders uitviel met 11-7.

Na de rust mocht Luuk het opnemen tegen Bas Woudstra. Luuk was in tegenstelling tot Michael helemaal niet bang voor de noppen van Bas en won zijn wedstrijd eenvoudig met 11-6,11-9 en 11-8. Tussenstand Shot(W) – Shot (S) 2 – 3.

Hierna speelde Roy zijn tweede wedstrijd tegen Niels Geuze. Het was een spannende wedstrijd die Roy echter in zijn voordeel besliste, 12-10, 11-6 en 13-11. Tussenstand Shot(W) – Shot (S) 3 – 3.

Vervolgens mocht Michael weer aan de bak tegen Paul Vrijland. Paul was echter te sterk voor Michael. Waarschijnlijk omdat Michael nog steeds achtervolgd werd door de noppen van Bas. Michael verloor met 11-7, 9-11 en 11-13. Tussenstand Shot(W) – Shot (S) 4 – 3.

De laatste wedstrijd van Roy was tegen Bas. Roy had niet echt moeite met de noppen van Bas maar Bas was uiteindelijk te sterk voor Roy. Het was echter spannende genoeg en een hele mooie wedstrijd. Roy verloor met 3-1. Set standen 13-11, 10-12 11-7 en 11-7. Tussenstand Shot(W) – Shot (S) 5 – 3.

De laatste wedstrijd voor Luuk was tegen Paul Vrijland. Het lukte Luuk daarbij helaas niet om zijn 100% vast te houden. Luuk verloor in vieren en won alleen de eerste set. 11-7, 5-11, 8-11 en 9-11. Tussenstand Shot(W) – Shot (S) 6 – 3.

De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Michael en Niels Geuze. Het werd ook een vier setter die echter in het voordeel van Michael eindigde. Standen 11-8,11-4, 11-13 en 11-2. Hierdoor werd de einduitslag 6-4 in het voordeel van Shot (W).

Voor de competitie betekent dit dat we nu met Shot (W) op een gedeelde eerste plaats staan hetgeen halverwege de competitie, waarbij alle tegenstanders gepasseerd staan, geen slecht uitgangspunt hoeft te zijn. Volgende week wacht SKF dat derde staat.