Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In een zinderende en enerverende finale heeft Frank Hollak beslag gelegd op de Open Soester titel. In de finale werd Jelle Goossens met 3-2 verslagen. Jelle leek lange tijd de winst te pakken, had zelfs een matchpoint. In de verlenging sloeg Frank genadeloos en trok met 12-10 de wedstrijd naar zich toe. Daarmee werd hij de opvolger van Daan Sliepen die in 2012 de titel veroverde.

Senioren 1

Het seniorentoernooi startte zoals gebruikelijk met een drietal 7-kampen. In poule 3 kenden Tino Rodriguez Barba en Jeroen Kivits een ongelukkige dag. Jeroen moest ziek naar huis, Tino ging door zijn enkel en is langdurig uitgeschakeld. Verrassend genoeg werd Wilfred Schipper in de poule uitgeschakeld. Diesel Jos Prinzen kwam slecht op gang, eenmaal op gang pakte hij een plek in de kwartfinale waarin Jordy ten Have met 3-0 werd verslagen.

Jelle Goossens had een zware kwartfinale en ging nipt in vijven door naar de halve finale. Ook daarin weer een vijf-gamer, tegen Jos Prinzen, en wederom winst. De tweede halve finale was ook een ware kraker. Bram van Sunder en Frank Hollak streden op het scherpst van de snede, Frank bleek de sterkste.

In de finale konden de toeschouwers volop genieten van mooie rally’s en een sportieve strijd. Na een 1-1 tussenstand leek Frank in de 3e game een voorsprong te gaan nemen. Jelle knokte zich terug en pakte knap deze game. Een versnelling van Frank in de 4e game betekende dat de 5e game de beslissing moest brengen. Daarin leek het weer Jelle te zijn die de winst ging pakken. Een matchpoint wist hij niet te benutten. De spanning was groot, met twee degelijke punten pakte Frank daarna de titel.

Senioren 2

Ook het seniorentoernooi was dit jaar weer goed bezet. Met daarbij ook spelers van diverse verenigingen. De 8 kwartfinalisten waren afkomstig van 7 verschillende verenigingen. Met name in de halve finales waren hier mooie partijen te zien. Peiro Korse en Jeroen Rotman hadden vijf games om hun onderlinge strijd te beslechten. Het dubbeltje viel op de kant van Peiro. In de jeugdige strijd tussen Tom Helle en Joeri de Wagenaar toonde Tom zich de sterkste op de belangrijke momenten. Ook in de finale was dit weer zijn kwaliteit. Met 3-2 versloeg Tom Peiro.

Senioren 3

Senioren 3 is vaak het terrein van de SHOT spelers. Ook dit jaar deden de SHOT-ters weer mee om de prijzen in deze categorie met 3 kwartfinalisten en 2 spelers in de halve finale. Waar Gerben de Radder erin slaagde finale te bereiken, hij versloeg Jos Kleijne met 3-1, was de halve finale het eindstation voor Pim Kleine Rammelkamp. Richard Kouwenhoven was te sterk voor Pim. In de finale ging Gerben goed van start, Richard kwam echter steeds beter in zijn spel. “Hij wist me steeds vaker naar achteren te drukken en daardoor kon ik zelf de punten niet meer maken”, aldus Gerben na zijn wedstrijd. In de 4e game was Gerben dicht bij de overwinning, Richard bleef knokken en won uiteindelijk een spannende finale met 11-9 in de vijfde game.

Senioren 4

Ook de Senioren 4 is vaak een categorie waar de SHOT-ters het goed doen. De hoop was gevestigd op Sebastiaan van Dijk om één titel bij SHOT te houden. Dat lukte echter niet. Sebas bleek zijn kruid verschoten te hebben in de kwart- en halve finale. In de finale kwam hij er niet aan te pas tegen Martijn van Laar. Met overtuigende overwinningen won Martijn het senioren 4 toernooi .

Na afloop van het toernooi leidde Rob Houtgast de prijsuitreiking. Het toernooi werd daarna gezellig afgesloten onder het genot van een drankje en een Chinees/Indonesisch buffet. Foto’s en filmmateriaal komt komende dagen beschikbaar op deze site.