Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 1 juni 2013: de 1e WUTTO SHOT Hardbat Open. Een deelnemersveld van 32 senioren waarvan 4 spelers uit de mondiale top 10. Daarmee is het toernooi bij de 1e editie gelijk een 400-punten toernooi. Daarnaast ook een jeugdtoernooi met 8 deelnemers van SHOT. Een geslaagd evenement met een mooie winnaar. Reginald Kraaijenbrink versloeg in een goede finale Arnoud Meijer met 3-1 en werd zo de 1e WUTTO kampioen van SHOT.

Bekijk het videoverslag van het toernooi op YouTube of via de directe link hieronder. De foto’s zijn te bekijken in het Picasa webalbum.

A-Klasse

Het toernooi begon ’s middags om 12:00u met de poulefase. Alle 32 deelnemers waren verdeeld in 4-kampen. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de A-klasse, de nummers 3 en 4 voor de B-klasse. In de 2e ronde werd er wederom gespeeld in 4-kampen, nu gingen alleen de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde: de kwartfinale.

In de 2e ronde stond er al direct een ware kraker op het programma. Ranglijst aanvoerder Lars Adema moest aantreden tegen Reginald Kraaijenbrink, de man in topvorm de afgelopen week. Waar Lars duidelijk nog op gang moest komen, was Reginald vanaf het begin van het toernooi bij de les. Hij had dan ook geen enkele moeite met Lars en versloeg hem met 3-0. Wie ook gelijk op dreef was, was Arnoud Meijer. In zowel de eerste als tweede ronde verloor hij geen enkele game. Kortom, gamesaldo 18-0.

In de kwartfinale barstte het echte ‘plankengeweld’ los. Lars begon op gang te komen, wat ten koste ging van teamgenoot Wouter Schoeber. Gerwin Steenwijk leek even voor een stunt te gaan zorgen, oud-wereldkampioen Marty Hendriksen beet zich echter vast in de partij en plaatste zich via een 3-1 overwinning voor de halve finale. Theo Quast deed wat hij kon, maar bleef zonder gamewinst tegen Arnoud. Reginald had geen problemen met Bram Parlevliet, de 2e Fries in de kwartfinale.

In de halve finale slaagde Lars er in een game te winnen van Arnoud. Een overwinning zat er echter niet in voor Lars. Arnoud’s verdediging stond als een huis en zelfs de rake klappen vanaf het hardbat van Lars konden geen gaatje vinden in de muur van Arnoud. Ook conditioneel was dit een zware partij voor beide spelers, waarbij Lars na een slopende rally zelfs uitgeput ter aarde stortte. In de andere halve finale namen Marty en Reginald het tegen elkaar op, waarbij ook de psychologische oorlogsvoering niet geschuwd werd. Lange tijd leek Marty te de partij naar zijn hand te zetten, Reginald bleef echter knokken en na een 9-6 achterstand in de vijfde game wist hij toch de stand gelijk te trekken. Een foute service op matchpoint tegen, werd Marty uiteindelijk fataal.

In de finale speelden Reginald en Arnoud op de toppen van hun kunnen. De tweede game was waarschijnlijk doorslaggevend in deze partij. Arnoud had een voorsprong opgebouwd en leek de stand in evenwicht te brengen. Het lukte de Hilversummer echter niet om de game ook binnen te halen, Reginald liep in en zette een 2-0 voorsprong op het scorebord. Een opleving in de 3e game bleek niet voldoende voor Arnoud. In de vierde game trok Reginald gedecideerd de wedstrijd naar zich toe en na een fraaie rally en een oerkreet liet hij zich door Arnoud en vervolgens het publiek feliciteren als eerste WUTTO SHOT Hardbat kampioen.

B-Klasse

In de B-klassse ging de finale tussen Martijn van Bevelander en Yorick van Teeseling. Martijn had zich voor de finale geplaatst via een 3-1 overwinning in de halve finale op Jessie Hillebrand. Ook Yorick had in de halve finale 4 games gespeeld. Hij versloeg Jos Wijnands. Martijn nam in de finale direct een voorsprong en leek de finale in straight sets te beslissen. Yorick pakte echter de 3e game, maar was vervolgens in de 4e game volstrekt kansloos.

Jeugd-A

De A-klasse bij de Jeugd bestond uit een driekamp tussen Jackie, Damy en Elsbeth. Alle drie hadden eerst meegedaan bij de B-klasse van de Senioren waar ze zeer verdienstelijk presteerden. Niet alleen gamewinst, maar ook overwinningen werden genoteerd. Elsbeth is bij de jeugd nauwelijks te verslaan, getuige de vele toernooizeges die zij de afgelopen tijd bij SHOT boekte. Ook dit keer ging zij met de overwinning aan de haal. De tweede plaats was voor Damy, Jackie werd derde.

Jeugd-B

Jeugd-B bestond uit een 8-kamp. Bijzonder hierin was de eerste officiële wedstrijd tussen de broertjes Luuk en Koen Houtgast. De oudste was ditmaal nog de sterkste, maar de grote vraag is natuurlijk of dat in de toekomst ook zo blijft. Bij deze jeugdklasse werd er goed gestreden om de punten en dit leverde ook mooie partijen op. Via de 8-kamp plaatsen Holger, Jordy (Kraay), Boris en Max zich voor de halve finales. Na 2 leuke partijen wisten Boris en Holger dat zij de finale mochten spelen. Daarin bleek Boris de sterkste en won daarmee de B-klasse bij de Jeugd.