De DUO-competitie…, een ervaring

Na een (kort?) intermezzo zijn de “kroonjuwelen” terug in de Shotboezem. Vader (Jan) en zoon (Jorrit) meldden zich in januari teneinde onder de Shot-vlag actief te worden in de DUO competitie van de afdeling Midden. 50 Andere teams hadden zich ook aangemeld.

SHOT 1 (in de Duo competitie) mocht in de 1e klasse starten. Als team (van 2 personen) in een poule van 6, waardoor – in een Daviscup systeem – 5 wedstrijden (= 2 enkelspelen en 1 dubbel) afgewerkt moesten worden. Vanwege het nog wat geringe aantal teams had de competitieleider geen promotie/degradatieregeling ingevoerd. (dat geeft gelijk een “safe ”gevoel….) .

Het resultaat in de praktijk:

DUO-Shot 1 eindigde onderaan. We werden zeker niet “weggeslagen”, maar Jan – op zijn retour – en Jorrit – die na 4 jaar zijn batje weer had opgepakt – moesten even wennen aan het niveau. De tweede helft van de competitie moest – vanwege een blessure van Jorrit – met invallers afgewerkt worden (Paul, Rob H en Oeds bedankt!)

De voordelen van DUO:

Het is heel aardig om in een vader/zoonsetting je “tafeltennisding” te kunnen doen.

De wedstrijd is om uiterlijk 22.30 uur afgelopen; je hebt dan 3 wedstrijden gespeeld (2 x enkel en 1 dubbel) (in de reguliere competitie hooguit 4).

De tijd na 22.30 uur kun je zelf invullen door: m.b.v. de bus/trein etc. naar huis te gaan; te kijken naar andere wedstrijden; gezellig na te praten met de tegenstanders. Dat laatste kwam regelmatig voor en werd gewaardeerd. (de ervaring leert dat dit in een 3 om 3setting aanmerkelijk minder voorkomt na 00.00 uur)

Het is een stuk goedkoper…: het bestellen van een rondje is nu hooguit 4 consumpties en geen 6.

De nadelen:

Een team van 2 personen maakt wat kwetsbaar. 1 Of 2 erbij (die desnoods ook in de reguliere competitie uitkomen) biedt wat meer soelaas.

Kortom, goed bevallen en voor herhaling vatbaar.

 

De Kronen.