Onze talenten

Op dit moment kent SHOT een zeer talentvolle lichting jeugdspelers. Met name op het niveau van de welpen is SHOT nadrukkelijk aanwezig met haar talenten. In het seizoen 2014/2015 speelden een vijftal SHOT-ters mee in bij de beste 20 welpen van Nederland. Voor SHOT ook aanleiding om aan deze groep spelers extra trainingsfaciliteiten te bieden. In januari 2015 verscheen hierover ook een mooi artikel in de Soester Courant. Opvallende resultaten waren dit jaar de kwartfinale van Jip Weijers bij het NJK en de finaleplaatsen voor Luuk Houtgast en Jip Weijers bij de NJM.

Vanaf het nieuwe seizoen (2015/2016) spelen Jip Weijers, Luuk Houtgast en Koen Houtgast mee bij de absolute top van Nederland. Voor Jip en Luuk is dit laatste seizoen bij de welpen, Koen daarentegen heeft nog drie jaar bij de welpen voor de boeg. Vanaf september zal Jip gaan deelnemen aan het RTC Midden (Regionaal TrainingsCentrum) en ook diverse stages gaan volgen op Papendal.

Ook in het verleden zijn er enkele talenten vanuit SHOT doorgestroomd naar de nationale top. In 2002 startte Pepijn Leppers als 9-jarige met tafeltennis bij SHOT. Het talent was al snel duidelijk en via een stormachtige ontwikkeling in de jeugdcompetitie maakte hij in 2006 al zijn debuut in de seniorencompetitie, waar hij onder meer speelde met oud-gediende René Hijne. In 2007 stapte Pepijn over naar Petstra DTK. In 2009 maakte hij voor deze vereniging zijn debuut in de Eredivisie en speelde tot en met 2013 op dit niveau. Tijdens zijn jeugd voerde Pepijn lange tijd de jeugdranglijsten aan. In 2011 werd hij Nederlands kampioen bij de Junioren, in 2012 reikte hij op het NK Senioren tot de halve finale.

Naast Pepijn kende SHOT in die periode nog een talent: Gamal de Groot. Via de landelijke jeugdcompetitie en het 1e herenteam van SHOT, maakte Gamal begin 2008 de overstap naar buurvereniging Hilversum. Na 3 competities bij Hilversum volgde de grote sprong naar de Eredivisie bij HJMusic.nl (Argus). In 2011 maakte hij vervolgens de overstap naar Bultman/Smash om in 2014 weer terug te keren bij Hilversum.

 

Clubtenue

De clubkleuren van SHOT zijn zwart en geel. Al sinds de oprichting van SHOT in 1951 zijn dit de kleuren waarin gespeeld wordt.

Vanaf het seizoen 2012/2013 speelt SHOT in een nieuwe outfit. Het SHOT shirt is zwart en bevat in geel opdrukken van de hoofdsponsor Menereis en natuurlijk het SHOT logo. Het SHOT short is ook zwart en bevat ook een opdruk van het SHOT logo. Tijdens competitiewedstrijden en officiële toernooien is het verplicht om in het clubshirt te spelen.

Zowel het shirt als het short is verkrijgbaar in de maten S t/m XXL. De prijs van het shirt bedraagt €32,50. Het short kost € 20,=. Voor het shirt kan je terecht bij Menereis. Wil je het short bestellen, neem dan contact op met René Rietveld (let wel: op = op)

Van het shirt dat in de periode 2009 – 2012 als clubshirt gebruikt (merk: Li-Ning) werd, is nog een kleine voorraad beschikbaar. Deze shirts (bijvoorbeeld goed te gebruiken als trainingsshirt) worden verkocht voor € 10,= per stuk. Wil je dit shirt bestellen, neem dan contact op met René Rietveld.