Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In een spannende vijfgamer wist Quinten van Dissel topfavoriet John van Spengen te verslaan. De titels in de andere klassen gingen naar allemaal naar SHOT-spelers: Axel Diemers, Sascha Diemers en Holger van Gorkum.

Een dag vol winterweer, een mooie dag dus voor een binnensport als tafeltennis. Maar ook lastig omdat diverse spelers zich door de slechte weer- en verkeersomstandigheden genoodzaakt zagen zich af te melden voor het toernooi. Snel een nieuwe indeling maken en improviseren. En daarna lekker aan de slag.

De Senioren 1 werkte een traditioneel programma af, met 3 7-kampen. De grootste verrassing kwam op naam van Henri ter Steeg, die zich knapte voor de kwartfinales wist te plaatsen. Daarin was de als 1e geplaatste John van Spengen duidelijk te sterk. In de halve finale bond John Hans den Blanken aan de zegekar. In de andere halve finale nam Quinten van Dissel het tegen de verrassend sterke Timon Priem op. Met 3-1 plaatste Quinten zich voor de finale.

De finale leek op een overwinning voor John van Spengen uit te draaien. John nam met een 2-0 voorsprong het heft stevig in handen. Gedurende de 3e game verloor hij echter steeds meer de grip op het spel. Quinten vocht zicht terug en wist in een spannende 5e game de winst uiteindelijk naar zich toe te trekken!

De uitgedunde Senioren 2 klasse kent 2 7-kampen. In de ene halve finale namen teamgenoten Axel Diemers en Danny Hilhorst het tegen elkaar op, waarbij Axel in een 5e game de meeste gelukkige bleek. In de andere halve finale was Timeas Schimm van der Loeff met 3-1 te sterk voor Hermen van de Schootbrugge. De finale van de Senioren 2 was de spannendste finale. 5 games ging het continu gelijk op en was er geen peil op te trekken wie de winst zou weten te pakken. In de vijfde game leek Timeas het verschil te maken en had zelfs 4 matchpoints op rij. 6 punten later was het echter Axel die zijn armen in de lucht kon gooien om de overwinning te vieren.

In de Senioren 3 klasse werd de halve finale tweemaal een Buitenpost – SHOT aangelegenheid. Waar de Buitenposters vol vertrouwen waren dat ze tegen elkaar de finale zouden gaan spelen, waren het de SHOT-ters die beiden in vijf games de winst naar zich toe wisten te trekken. Een ook de finale ging over het maximum aantal games. Sascha hield zijn zenuwen het best in bedwang en won met 13-11 de vijfde game. Oftewel, de tweeling Diemers ging dus beiden met de 1e prijs aan de haal.

Bij de Senioren 4 klasse een opvallende halve finale. Het echtpaar Ab en Els mochten samen uitvechten wie de sterkste van de twee was. Dat bleek uiteindelijk Els te zijn, die zich met een 3-1 overwinning voor de finale. In de tweede halve finale waren het twee SHOT-ters, één van de “oude” generatie tegen een SHOT-ter van de “jonge generatie, oftewel George tegen Holger. Dat de jeugd de toekomst heeft, bleek ook in deze partij: 3-2 winst voor Holger. Holger had ook nog wat krachten gespaard voor de finale, want daarin bleek hij met 3-0 duidelijk een maatje te groot voor Els.

We kijken weer terug op een geslaagd evenement, dat zoals gebruikelijk werd afgesloten met een smaakvol buffet. Zondag komen de jeugdspelers in actie!

Benieuwd naar de resultaten van de knock-out rondes? Kijk dan in het resultatenoverzicht.Bekijk hieronder de hoogtepunten van de Menereis Open Soester 2017.