Share on google
Share on whatsapp
Share on email

John van Spengen is het tafeltennisjaar goed begonnen. In het eerste weekend van januari prolongeerde hij zijn titel bij de Open Soester!

In een leuke finale rekende John met 3-1 af met de verrassende finalist Marcel Hofman. In de halve finale had Marcel de weg geblokkeerd voor John Uyleman en voorkwam daarmee een herhaling van de finale van 2019. John had het in de halve finale moeilijk tegen de met de penhoudergreep spelende Masahiro Takano. John toonde zich afloop zeer content met zijn titelprolongatie. “Vorig jaar wist ik na de titel bij de Open Soester ook het afdelingskampioenschap te winnen. Hopelijk kan ik dat dit jaar weer doen.”, aldus de tevreden winnaar.

In de Senioren 2 klasse was de finale een ontmoeting tussen jeugdig elan (Koen) en een ervaren rot (Eddy). Koen had zich eenvoudig voor de finale geplaatst na een vijftal overwinningen in de poule en duidelijke overwinningen op Jan Peter Leentfaar en Pim Kleine Rammelkamp in de knock-out rondes. Voor Eddy kende de weg naar de finale meer hobbels. Als één van de beste nummers 3 plaatst hij zich voor de kwartfinale. Zowel in de kwartfinale tegen Eward Cozijnsen en in de halve finale tegen Hans Speek werd het verschil pas diep in de vijfde game gemaakt. In de finale was Koen duidelijk de sterkste. Met harde en geplaatste ballen wist hij Eddy te verschalken. En daarmee volgde Koen zijn broer Luuk op als winnaar van de Senioren 2 klasse.

In de Senioren 3 klasse werd de finale gespeeld tussen Fiske Schijlen (Traiectum) en Jeffrey van Riebec (ATC Almere). Een spannende strijd waarin Fiske in de 5e game het punt van de dag maakte. Waar eerder Nathalie van  Lierop en Pim Kleine Rammelkamp hier kans op dachten te maken, was het Fiske die met deze eer aan de haal ging. Een smash van Jeffrey wist hij met veel backspin, gevoel en mazzel kort achter het net terug te brengen. En zonder dat hij het zelf doorhad :-). Wel een punt voor Fiske, en een belangrijke ook! De winst ging uiteindelijk met 3-2 naar Fiske.

In de Senioren 4 klasse zagen we een zeer spannende kwartfinale tussen oud-SHOTer Matthijs van Hoorn en Jenny Rotman. Matthijs kwam 0-2 achter maar wist er knap een vijfde game uit te slepen. Daarin slaagde hij erin om meerdere matchpoints te verspelen zodat Jenny uiteindelijk met de winst er vandoor kon gaan. In de halve finale legde ze het echter af tegen Kees Pronk. In de finale trof Kees Jos Asselbergs tegenover zich. In een leuke partij wist Kees de winst met 3-1 naar zich toe te trekken.

Zoals gebruikelijk werd het toernooi afgesloten met een buffet. En werd er even kort vooruit geblikt naar volgend jaar. Uitgaande van de geplande verhuizing van SHOT naar de Willaert zaal komende zomer was dit de laatste keer dat de Open Soester in het huidige format plaats vond. Hoe het toernooi er volgend jaar uit zal zien, is nog niet bekend.

Hieronder vind je uitslagen van het toernooi. Foto’s zijn te vinden op Google Photos.