SHOT doet wat wordt verwacht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Met het kampioenschap in het oog stond de hoofdmacht van SHOT dit weekend voor de taak om een ruime overwinning te boeken tegen de rode lantaarn van de competitie, Almeerspin. Vooraf aan de wedstrijd stond SHOT vier punten voor op naaste belager Bijmaat. Een voorsprong die een stuk minder ruim is dan de heren van de Alkmaarder voetbalvereniging AZ op dit moment mogen genieten. Bedenkend dat zelfs AZ elke wedstrijd met knikkende knie�n op het veld verschijnen en weten dat ook een wedstrijd tegen een tegenstander uit de onderste regionen een wedstrijd die is die niet aan voorhand gewonnen is, moesten ook de Soester tafeltennissers met de nodige zenuwen achter de tafel verschijnen.
En zo vanzelfsprekend verliep het ook niet op deze vrijdag de dertiende. Hoewel Jos Prinzen het spits voortreffelijk afbeet, met een glansrijke winst partij, moest Henri ter Steeg echter zijn tegenstander na een pittige strijd feliciteren. Hans van Gool wist zijn enkel ook te winnen, maar in het dubbel kon hij geen potten breken en moest hij samen met Prinzen teleurgesteld de meerdere herkennen in de Almeerder dubbel. 2-2, een tussen stand die elk tafeltennis liefhebbend Soester doet schikken. �Na de dubbel vraag je je ernstig af waar deze avond naartoe gaat. Zeker omdat je weet dat elk puntje belangrijk is.� aldus Van Gool.
Na de dubbel gebeurde echter waar elk fanatiek toeschouwer op gehoopt had, het tij werd gekeerd. Waar de eerste vier wedstrijden de weegschaal nog in evenwicht leek te zijn, bleek daarna dat SHOT toch echt over meer klasse beschikt: de weegschaal sloeg ruim de Soester kant uit. Ter Steeg won zijn tweede enkel en ook Prinzen wist hierin te slagen. Van Gool had een flinke kluif aan Almeerspins sterkste man, die eerder van Ter Steeg won, maar trok ook aan het langste eind: 5-2.
Na deze drie overwinningen werd aan de winning-mood doorgang gegeven en ook ieders laatste partij werd in een overwinning omgezet: 8-2. Een uitslag die past in de lijn der verwachting maar enkel door vechtlust behaald werd. De Soester tafeltennissers lukte het deze avond niet om kwalitatief tafeltennis ten tonele te brengen, maar om haar vechtlust is zij te prijzen. Daarmee toont zij zich een waardig hoofdklassenteam dat klaar is om het kampioenschap bij de oren te vatten.
“Kijk, als je in vorm bent is het een koekje om wedstrijden te winnen, als het minder goed gaat dan moet je vechten, en als je dan nog wedstrijden kan winnen, dan is dat lekker.”Aldus Prinzen, die momenteel aan alle vorm voorbijgaat, dat ziet zelfs de toeschouwer. Ter Steeg: “Ik verloor wel mijn eerste enkel, maar die jongens weten me gewoon omhoog te trekken, ook het teamgevoel is belangrijk in deze sport.”
Bijmaat won ook met 8-2 en daarmee stabiliseert de voorsprong zich op vier punten, maar de tijd om in te lopen wordt voor Bijmaat steeds schaarster en dat pleziert de Soester tafeltennisharten. SHOT lijkt de oude vertrouwde hoofdklassenplek bijna niet meer te kunnen ontlopen.