SHOT 1 Kampioen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het begon allemaal aan de bar, waar dit soort zaken ook besproken horen te worden. De terugkeer van Martin Fransen en Jos Prinzen bij de Soester tafeltennisvereniging werd bekokstoofd. Met dit feit leek maar een doel mogelijk, terugkeren in de hoogste regionale klasse, de Hoofdklasse. In de wintercompetitie van 2008 werd er nog uit de Hoofdklasse gedegradeerd, waarmee SHOT voor het eerst in jaren geen team meer op dit niveau ten tonele kon brengen. Een terugkeer was dan ook bijna een plichtmatigheid en met rentree van de twee oudgediende leek dit doel ook eenvoudig haalbaar.
Vanaf het begin van de competitie werd al de goede weg ingeslagen. Nadat in de eerste wedstrijd de grote concurrent Bijmaat verslagen werd bleef SHOT eigenlijk steeds op een kleine voorsprong staan. In de return mochten geen fouten gemaakt worden, het werd een gelijkspel waarmee het spannend bleef. In de wedstrijden die volgden mochten dus ook geen fouten gemaakt worden, dit gebeurde ook niet, maar Bijmaat bleef op een bereikbare achterstand staan. Voor aanvang van de laatste wedstrijd was het verschil 5 punten, er moest dus minimaal gelijk worden gespeeld tegen Laren.
Al in de eerste partijen tegen Laren werd een flink gat geslagen. Prinzen won zijn eerste partij eenvoudig, ook Ter Steeg won knap en Van Gool bracht het derde punt naar de Soesters. Toen ook het dubbel ter nauwe nood werd gewonnen leek het kampioenschap bijna onafwendbaar. Al gelijk in de vijfde wedstrijd maakte Prinzen het af, waarmee dus al vroeg in de avond het feest kon beginnen. Plichtsgetrouw werd de wedstrijd nog uitgespeeld die uiteindelijk in een 1-9 uitslag eindigde. Alleen Ter Steeg moest eenmaal zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander.
Van Gool reageerde na afloop enthousiast: “Ik ben erg blij dat we kampioen zijn geworden, want je merkt toch dat we hier onder ons niveau hebben gespeeld, ik heb zin om weer de oude vertrouwde Hoofdklasse in kunnen.” Ook Prinzen is verheugd: “Ik ben om twee redenen weer naar SHOT gekomen, ik miste mijn oude nest en ik vond dat SHOT minstens Hoofdklasse moest spelen, beide problemen zijn opgelost.”
Na afloop werd in eigen clubhuis tot in de kleine uurtjes op de feestelijkheden geklonken. Het tweede en derde team van SHOT hebben op voortreffelijke wijze hun plek in de eerste klasse weten te handhaven. Behalve het eerste team is ook het achtste team van SHOT kampioen geworden! Nu wacht er een l