Verslag Kinder TafelTennis Feest 2007

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 22 december 2007 werd voor de 31ste keer het jaarlijkse Kinder Tafeltennis Feest voor basisscholieren gehouden. In totaal waren er 9 scholen die samen goed waren voor een aantal deelnemers van 124 kinderen. Verdeeld over 3 tijdsblokken streden de deelnemers in 6 verschillende leeftijdsklassen.

Blok1: Jongens Groep 5/6 en Meisjes Groep 8

In het eerste blok mochten de jongens van groep 5 en 6 beginnen samen met de meisjes van groep 8. Bij de 4 poules van de jongens van groep 5/6 zaten bijzonder veel lange en voornamelijk spannende wedstrijden. De eerste twee van elke poule kwamen in de kwartfinale. Na wederom spannende wedstrijden stonden Bart van der Schoot en Ivo Warnier in de ene halve finale en Sylvester Majoor en Cas Lunter in de andere halve finale. In de eerste halve finale gaf Bart goed tegengas, maar moest toch Ivo feliciteren. In de tweede halve finale rekende Cas gedecideerd af met Sylvester. In de finale was Ivo duidelijk warm gedraaid en won dan ook met 2-0.

Bij de meisjes waren er twee poules. Robin Schueler won in de halve finale eenvoudig van Aylen Hensen. In de andere halve finale won Anouk Moree, vorig jaar nog uitgeschakeld in de kwartfinale, van Michelle Pols. Net als vorig jaar was Robin de sterkste in de finale. Al ging het minder gemakkelijk dan vorig jaar. Met een 2-1 overwinning won zij haar laatste wedstrijd bij het KTTF.

Blok 2: Jongens Groep 7 en Meisjes Groep 5/6

In het tweede blok speelden de jongens van groep 7 en de meisjes van groep 5/6. Vanuit 2 poules kwamen Max van Zadelhoff en Thomas Sturm in de eerste halve finale, waarin Thomas met 2-0 won van Max. In de andere halve finale stonden Nick Beumer en Rutger Kastelein. Nick, tot dan toe nog ongeslagen, won met 2-0 van Rutger. De finale was een herhaling voor Thomas en Nick die in de poule ook al tegen elkaar hadden gespeeld. Was in de poule Nick nog de sterkste, in de finale ging de winst en de titel naar Thomas.

Bij de meisjes van groep 5/6 kwamen Annabel Pronk en Jente Frints allebei redelijk eenvoudig in de finale met een 2-0 winst op hun tegenstanders in de halve finale. De twee dames, normaal gesproken beste vriendinnen, waren voor één wedstrijd vijanden van elkaar. Annabel trok aan het langste eind en won zo de finale.

Blok 3: Jongens Groep 8 en Meisjes Groep 7

In het derde en laatste blok speelden de jongens van groep 8 en de meisje van groep 7. In de groep meisjes 7 waren in de halve finales Anna Schuitema en Aniek de Jong duidelijk te sterk voor respectievelijk Gabriëlle Gajadien en Romy van der Grift. In de finale speelde de dames net zoals in de poule tegen elkaar. En net zoals in de poule speelde Aniek uitstekend en won dan ook met 2-0. Een terechte winnaar want Aniek verloor in het hele toernooi geen enkele wedstrijd.

In de sterkste klasse, de jongens groep 8, stonden Pieter Belt en Martijn Buijvoets in de finale. Pieter won van Casper Kastelein met 2-0 in de ene halve finale, in de ander halve finale was Martijn met 2-1 te sterk voor Iwe Nap. In een spannende en spectaculaire finalewedstrijd met veel lange rallies was uiteindelijk Pieter met 2-1 de sterkste.

Mede dankzij de fantastische inzet van SHOT-jeugdleden kon de organisatie er weer een bijzonder geslaagde dag van maken. Net zoals vorig jaar werden de uitslagen geprojecteerd op een scherm. Hierop kon het verloop van de poules en de vervolgwedstrijden gevolgd worden.

Scholen klassement

Het scholen klassement was dit jaar wederom een prooi voor de Montessori school. Met grote overmacht veroverden zij de eerste prijs.

Nr. School Punten Deelnemers
1 Montessori 77 22
2 Driesprong 31 20
3 PWA 24 21
4 Wegwijzer 17 12
5 Ludgerus 16 10
6 Achtbaan 11 17
7 v/d Hucht 8 4
8 Bron 7 6
9 Werveling 2 8

 

Jongens Groep 8

Nr. Naam School
1 Pieter Belt Montessori
2 Martijn Buijvoets v/d Hucht
3 Casper Kastelein Montessori
3 Iwe Nap Montessori

 

Jongens Groep 7

Nr. Naam School
1 Thomas Sturm Montessori
2 Nick Beumer Driesprong
3 Rutger Kastelein Montessori
3 Max van Zadelhoff Wegwijzer

 

Jongens Groep 5/6

Nr. Naam School
1 Ivo Warnier Driesprong
2 Cas Lunter Montessori
3 Sylvester Majoor Achtbaan
3 Bart van der Schoot Montessori

 

Meisjes Groep 8

Nr. Naam School
1 Robin Schueler Montessori
2 Anouk Moree Montessori
3 Aylen Hensen Ludgerus
3 Michelle Pols Werveling

 

Meisjes Groep 7

Nr. Naam School
1 Aniek de Jong Ludgerus
2 Anna Schuitema Driesprong
3 Gabriëlle Gajadien Driesprong
3 Romy van de Grift Ludgerus

 

Meisjes Groep 5/6

Nr. Naam School
1 Annabel Pronk PWA
2 Jente Frints PWA
3 Roos Monquil Bron
3 Esmee van Nuss Achtbaan