SHOT houdt schade beperkt tegen oude rotten van Hilversum

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 4 zij 6}Vrijdag speelde SHOT de tweede wedstrijd deze competitie. Kampioensfavoriet Hilversum was de opponent. Door ziekte en blessureleed werden de Soester tafeltennissers gedwongen twee van hun jonge talenten te laten debuteren in de grote mannen wereld. Jos Prinzen wist met zijn drie overwinningen de schade beperkt te houden: 4-6.

Toen donderdag duidelijk werd dat René Rietveld niet genoeg was hersteld van zijn blessure en Martin Fransen ziek in zijn bed moest blijven liggen, werd duidelijk dat de hoofdmacht van SHOT een pittig avondje voor de boeg had. De oude rotten van Hilversum zouden op bezoek komen, met hun geslepen spel en rijk aan ervaring zijn zij kampioensfavoriet nummer één. Dat uitgerekend de youngsters tegen hen moesten invallen was als een sprong in het diepe. Maar karakter hebben ze getoond en weerstand is geboden.

De eerst drie partijen waren gelijk drie krakers van jewelste. Rowan Stapels had in de openingspartij tot 5-4 in de vijfde game het voortouw in zijn wedstrijd tegen Pieter Salentijn, die in zijn jonge jaren in het SHOT-shirt speelde. Het slotakkoord werd echter door Salentijn gespeeld en dus de partij jammerlijk verloren. Daarna was het de taak aan Dennis South om Eugène Staffhorst te bedwingen, ook hij moest pas in de vijfde game zijn meerdere erkennen. Jos Prinzen wist echter de trend te breken door met 11-9 in de vijfde game het verzet van Robert de Bie te breken. En zo stond het na de eerste drie enkels 2-1 en waren de rollen voor de wedstrijd verdeeld.

In een geweldige strijd tussen jong en oud, techniek en ervaring, snelheid en mentaliteit moest SHOT net even iets vaker buigen dan juichen. De jongste van het stel, Dennis South, wist nog knap een puntje te sprokkelen tegen Salentijn en Prinzen was elke partij precies de beslissende puntjes scherp en won alle drie zijn partijen in de verlenging. Met het 4-6 verlies kon iedereen achteraf leven.

De geblesseerde Rietveld vertrouwde zijn medeanalytici in de kantine toe: ‘als we met twee invallers zo nipt verliezen van de kampioenskandidaat, dan zie ik ons nog wel eens heel hoog eindige deze competitie.’ En met dat in ons achterhoofd is ‘hoop’ de overheersende emotie: hoop voor de rest van de competitie, maar ook zeker hoop voor de toekomst van SHOT.