Magere overwinning voor SHOT 1 tegen Tielse TC

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 6 zij 4}Vrijdag was de eerste overwinning in de Hoofdklasse de inzet voor de Soester tafeltennissers. Dit doel werd bereikt, zij het dat het een magere winst was: 6-4. Koen Schrale wist alle SHOT-ters tot felicitatie te dwingen, ook de dubbel werd verloren.

Na het gelijkspel tegen SVE en een minimaal verlies tegen Hilversum heeft SHOT de beste twee teams van de competitie al gehad en was het vrijdag aan de beurt om met de overwinning achter te blijven. De start van de wedstrijd wees hier alleszins op, de eerste twee partijen werden met gemak gewonnen. Na deze glorieuze start kwamen de Tielenaren echter in opstand. Hans van Gool wist nog wel vrij gemakkelijk op een 2-1 gamestand te komen, maar vervolgens was het Schrale die met slim spel de partij naar zich toe wist te trekken. Ook het dubbel ging jammerlijk verloren, en zo stond het weer gewoon 2-2 en kon het weer alle kanten op. Van Gool: “Je weet dat je vanavond moet winnen, als je dan met 2-0 voor komt dan is dat heel positief, nu staat het weer 2-2, dat is balen. In de dubbel speelden we trouwens ook erg slecht, maar de avond duurt nog lang, het kan nog alle kanten op.”

Na een overwinning van Jos Prinzen was het de beurt aan René Rietveld om de strategie van Schale te doorzien, maar de warmgespeelde Schrale was niet te breken: 3-3. Toen vervolgens Van Gool zijn partij eenvoudig won mocht Prinzen tegen Schale aantreden. De partij liep uit op geweldig spektakel waarin het lang gelijk op ging en pas bij 15-13 in de vijfde game het beslissende punt werd geslagen: weer die listige Schrale die met de winst aan de haal gaat.

Hans van Gool maakt het vervolgens nog knap spannend door met 2-0 achter te komen, maar hij wist het tij net op tijd te keren en ook Rietveld won zijn slotpartij. Prinzen wist achteraf niet wat hij ervan moest vinden: “Tja, ik speelde helemaal niet slecht, dus mijn verliespartij was terecht. Maar dat we alle drie verliezen van Koen is wel een beetje overdreven.” Desondanks is de eerste overwinning binnen. Volgens de eigenlijk altijd positieve Martin Fransen die de wedstrijd als toeschouwer bijwoonde: “Komende twee weken moeten we weer tegen twee zwakkere teams, als we die ook allebei pakken staan we er prima voor.”