De battle der SHOT-ers: Pepijn vs. Gamal

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Nooit eerder speelde een SHOT-er in de Eredivisie. Nu zijn het er twee: Pepijn Leppers (Petstra DTK) en Gamal de Groot (Argus). Afgelopen weekend speelden ze tegen elkaar. Reden genoeg om met z’n achten af te reizen naar Harkstede om de twee jeugdige spelers tegen elkaar in actie te zien. Pepijn won, met 3-1. Hij droeg daarmee bij aan de 2-5 zege van Petstra.

 

Met twee auto’s vertrokken we rond het middaguur richting het Noorden. We waren ruim om tijd om de laatste voorbereidingen van beide teams te zien en het voorstellen van de spelers. Pepijn en Gamal speelden beide op positie 3, dus zij kwamen in de derde wedstrijd in actie.

Dus beginnen we met een tweetal voorgerechten. Eerst Nathan van der Lee (Petstra) tegen de Deen Carsten Egeholt (Argus). Wat opvalt is het grote aantal fouten dat Van der Lee maakt op de service van Egeholt. De Deen wint de partij in vier games, na in de vierde game op indrukwekkende wijze een 2-8 achterstand om te zetten in 11-8 winst. De tweede partij: Casper ter Luun (Petstra) tegen Gert Kobes (Argus). Ter Luun speelt sterk en wint relatief eenvoudig van de duidelijk gefrusteerde Kobes die geen moment in zijn spel komt.

Dan het hoofdgerecht: Pepijn tegen Gamal. Gamal had de avond ervoor nog twee partijen gespeeld tegen FvT. Helaas twee nederlagen, maar in de partij tegen Barry Wijers was Gamal dichtbij een grote sensatie. Pepijn startte sterk waar Gamal duidelijk op gang moest komen. Via een 6-0 voorsprong liep Pepijn verder uit naar een duidelijke 11-4. In de tweede game komt Gamal op stoom. Met zijn sterke backhand weet hij de game met 11-7 naar zich toe te trekken. De derde game is om te smullen. Gamal gaat door waar hij in de tweede game ophield, komt op 3-0 en loopt uit naar 6-3. Maar Pepijn knokt terug tot 7-7 en neemt daarna voor het eerst in de game een voorsprong na een weergaloze counteraanval. Het wordt dan 9-7 voor Pepijn. Gamal serveert daarna twee keer zeer sterk en komt terug tot 9-9. Een fout van Pepijn levert Gamal vervolgens gamepoint op. Dit weet hij echter niet te verzilveren. Pepijn weet echter wel raad met zijn eerste gamepoint en pakt de belangrijke derde game met 12-10. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd. Pepijn bouwt in de vierde game een kleine voorsprong op en geeft deze niet meer uit handen. De overwinning gaat met 3-1 naar Pepijn waarmee hij zijn team op een 1-2 voorsprong zet.

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=K5XvFq1JDlk 550 335}

Dan de toetjes. Die mogen er ook zijn. Eerst het dubbel Egeholt/Kobes tegen Van der Lee en Ter Luun. De jonkies van Petstra pakken het dubbel met 1-3. Daarna het duel der kopmannen: Egeholt tegen Ter Luun. De eerste game gaat nog naar de Deen, maar daarna is Ter Luun oppermachtig en brengt daarmee Petstra op een 1-4 voorsprong.

In de zesde partij neemt Gamal het op tegen Nathan van der Lee. Gamal speelt wederom sterk en komt 2-1 voor. Van der Lee geeft zich echter niet gewonnen en sleept er een vijfde game uit. Daar gaat het lang gelijk op. Op 6-8 achterstand weet Gamal twee servicepunten van Nathan te pakken en daarmee de stand gelijk te trekken. Nathan slaagt er daarna echter ook in om twee servicepunten af te pakken en komt zo op matchpoint. Eén matchpoint weet Gamal weg te werken, maar op het tweede matchpoint slaat Nathan toe waardoor Gamal voor de tweede keer deze middag met lege handen achterblijft.

De laatste wedstrijd gaat tussen Pepijn en Gert Kobes. Pepijn komt er in deze wedstrijd geen moment aan te pas. Kobes kan eenvoudig zijn spinballen blokken om er na een paar ballen hard over heen te gaan. Een lichte tegenvaller. De eindstand is 2-5 waarmee Petstra ruim bedeeld wordt en Argus eigenlijk wat te weinig krijgt.

Na afloop praten we nog even bij met onze clubgenoten en reiken we hun het nieuwe SHOT-shirt uit (foto volgt). Een mooie ervaring om deze twee jeugdigde toppers zo aan het werk te zien. De middag wordt afgesloten bij de Griek in Groningen waar onder het genot van een glaasje Ouzo en grote hoeveelheden knoflooksaus voor sommigen van ons, nog gezellig wordt nagepraat. Natuurlijk zijn er ook foto’s beschikbaar van de wedstrijd, deze vind je op Picasa.

En voor degenen die de afgelopen week op de poll gestemd hebben: de trainer van Gamal en Pepijn was good old Robbie Houtgast!!

{rss uri=http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/TTV.SHOT.Soest/albumid/5386970232830639425?alt=rss&kind=photo&hl=nl limit=20 size=85 square=no}