SHOT uit degradatiegevaar

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 8 zij 2}Met een 8-2 overwinning tegen directe concurrent SVE is SHOT definitief van degradatie zorgen af. In de loei spannende hoofdklassepoule hebben de Soester tafeltennissers zich bij de hoogste drie teams gewerkt. Jos Prinzen en Hans van Gool bleven ongeslagen in hun singles en wonnen samen de dubbel. Bij Martin Fransen laat de vorm nog even op zich wachten, hij verloor twee partijen. De uitslag doet vermoeden dat de weegschaal ver uitsloeg richting Soester kant, het wedstrijdbeeld was echter heel anders. Van te voren was al duidelijk dat de wedstrijd niet alleen erg belangrijk was, maar ook erg spannend ging worden. Van geen enkele partij kon met zekerheid de winnaar worden voorspeld. SHOT kwam echter met een ruime overwinning uit de strijd.

De eerste drie wedstrijden spanden in dit kader de kroon. Van Gool had in het openingsduel vijf games nodig om Hulst te verschalken, maar deed dit met verve door terug te komen van een 0-2 achterstand. Prinzen had een taaie kluif tegen Ackermann en had ook vijf games nodig. Fransen had een kraker tegen Roelofs, na een 2-0 voorsprong lukte het niet de partij aan de zegekar te binden.

De dubbel begint nu echt op gang te komen bij SHOT want deze werd met 3-0 gewonnen. In het vervolg van de wedstrijd moest alleen Fransen nog het hoofd buigen tegen Ackermann, de rest van de partijen ging naar SHOT. Daarmee was de strijd beklonken en won SHOT deze slag om behoud in de hoofdklasse.

Prinzen is erg blij met het resultaat: “Dit is erg lekker, we hebben al een paar keer gehad dat het net niet goed ging allemaal, maar nu wonnen we veel spannende wedstrijden.” Fransen lukte het nog niet de trend te doorbreken: “Ik ben extra gaan trainen de afgelopen weken, maar het heeft nog niet echt geholpen, misschien komt dat later.” In de poule lijken nu de kaarten redelijk geschud. Drie teams strijden voor de vierde plek en drie teams strijden om het kampioensschap. SHOT zit bij de bovenste drie, maar heeft hierin de kleinste kansen. Rietveld zegt hierover: “We gaan nu erg goed, als we dat doorzetten kunnen we misschien nog dichtbij komen.”