SHOT blijft tot laatste wedstrijd in race voor kampioensschap

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 3 wij 7}De ontknoping in de Hoofdklasse poule A van de afdeling Midden blijft uit tot aan de laatste wedstrijd, zoveel is duidelijk na de spannende wedstrijd van afgelopen vrijdag. SHOT won met 7-3 van de Tielse TC. Martin Fransen was weer the man of the match door met een geneusde enkel toch nog twee partijen binnen te slepen.

SHOT moest afgelopen vrijdag een ruime overwinning neerzetten om in de race te blijven voor het kampioenschap. Tegen de Tielse TC lukte dit met 7-3. In de eerste partij kwam het er gelijk op aan toen Fransen tegen de sterk spelend Koen Schrale ten tonele moest komen. Fransen kwam wat traag op gang en werd in drie games overklast. Jos Prinzen en Hans van Gool wonnen hun eerste partij vrij eenvoudig waarna de volgende kantelpartij aan de beurt was, de dubbel. Dit werd een waar spektakelstuk doordat Fransen en Prinzen na een 2-0 achterstand terugkwamen naar 2-2. In de beslissende game ging het gelijk op totdat op 9-9 de Tielse mannen tot twee maal toe met een geluksbal de wedstrijd wisten te beslissen. “Dit was enorm pech, want we hadden na die 2-0 achterstand echt het betere van het spel.” Aldus Fransen die in deze wedstrijd een enkelblessure opliep.

Fransen moest ondanks zijn blessure gelijk door na de dubbel en won verrassend eenvoudig. “Eigenlijk was het alleen maar goed om wat passiever tegen deze jongen te spelen.” Prinzen had het vervolgens geenszins eenvoudig tegen Schrale. Pas in de vijfde game kon hij de partij zijn kant op trekken. “Thuis verloor ik net aan van Schrale, nu won ik net, maar het was een dubbeltje op zijn kant.” Ook de vier partijen die volgen worden gewonnen door de Soester tafeltennissers, hoewel niet eenvoudig, want zowel Prinzen als Fransen hadden vijf games nodig. In de slotpartij kon van Gool niet tot winst komen.

Met deze 7-3 winst staat SHOT nu vier punten voor op zowel Hilversum als VTV 2 die volgende week in een onderling duel gaan bepalen wie er met de koppositie de laatste wedstrijd ingaat. Op 27 november zal tegen VTV 2 de beslissing om het kampioenschap vallen. “We hebben nog kansen, maar pas volgende week nadat Hilversum en VTV tegen elkaar hebben gespeeld zal duidelijk worden hoe groot die kansen zijn.” Aldus Van Gool.