Verslag 2009 Jeugd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 3 januari en zondag 4 januari vond het jaarlijkse Open Soester toernooi plaats. Bij de jeugd waren er 70 deelnemers, ingedeeld in een vijftal klassen. Bij de Jeugd 1 werd gespeeld in een zevenkamp. Bij de andere klassen volgde na de poulefase een afvalronde.

De zevenkamp van Jeugd 1 was een spannende poule waarin de verschillen zeer klein waren. Arman Bashtbavian en Nordin Gelderloos behaalden beiden vijf overwinningen. Op basis van onderling resultaat bleek toekomstig SHOT-speler Arman de winnaar van deze klasse.

De Jeugd 2 was de grootste klasse en bestond uit vier poules. In de kwartfinale knokte Dylan Kosterman van TTVN zich, na een 0-2 achterstand, in vijf games langs Priscilla Loesberg van Treffers. Ook Luuk Pronk en Pim Kleine Rammelkamp hadden vijf games nodig. Luuk wist uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. In de halve finale versloeg Luuk vervolgens Dylan om zodoende tot de finale door te dringen. De andere finalist was SHOT nieuwkomer Dennis Cales die zich in de halve finale van Roy Kapel ontdeed. In de finale sloeg Dennis in iedere game op de belangrijke momenten toe. Een 3-0 overwinning, iedere game met twee punten verschil, was het resultaat.

Bij de Jeugd 3 knokten Nimrod Rakke en Wouter Kool zich beiden via een 3-2 overwinning in de halve finale naar de finale. Ook in de finale moest er een vijfde game aan te pas komen. Nimrod nam een voorsprong, maar Wouter gaf niet op en vocht zicht terug in de game. Na verschillende matchpoints voor beide spelers wist Wouter met 15-13 de overwinning naar zich toe te trekken.

SHOT-ter Martijn Buijvoets plaatste zich in de Jeugd 4, na ongeslagen gebleven te zijn in de poule, via een 3-0 overwinning op Erik Driessen voor de finale. Ook Jesper Berrens van HTTC uit Houten plaatste zich voor de finale. De finale ging gelijk op, aan het einde van de games toonde Jesper zich steeds het koelbloedigst en trok de wedstrijd met 3-0 naar zich toe.

Ook in de finale van de Jeugd 5 stond een SHOT-ter. Melissa Schouten wist de finale te halen door in de halve finale Jordy Ranselaar van het Utrechtse UTTC met 3-1 terug te wijzen. In de finale dolf Melissa het onderspit tegen Patrick Nieuwendijk van TTVN. Patrick

won met minimaal verschil: 11-9 in de vijfde game.

Foto’s van de editie van 2009 vind je in ons Picasa-album.

De winnaars van 2009

Klasse Plaats Speler Vereniging
J1 1 Arman Bashtbavian VTV
2 Nordin Gelderloos A-Merk
J2 1 Dennis Cales SHOT
2 Luuk Pronk SHOT
J3 1 Wouter Kool HTTC
2 Nimrod Rakke UTTC
J4 1 Jesper Berrens HTTC
2 Martijn Buijvoets SHOT
J5 1 Patrick Nieuwendijk TTVN
2 Melissa Schouten SHOT

Winnaars Open Soester Jeugd 2009

De winnaars van het Jeugdtoernooi van de Open Soester 2009. V.l.n.r.: Jesper Berrens, Luuk Pronk, Nordin Gelderloos, Mellisa Schouten, Arman Bashtbavian, Patrick Nieuwendijk, Dennis Cales, Martijn Buijvoets, Wouter Kool en Nimrod Rakke.