Verslag 2009 Senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het seniorentoernooi werd op zondag gespeeld. In totaal deden 85 deelnemers mee, verdeeld over een viertal klassen.

De eerste seniorenklasse kende twee poules van zeven spelers. In poule A streden Gilian Wolf, Gamal de Groot en Bram van Sunder om de twee halve finale plekken. Gilian moest het in deze strijd afleggen door een nipte nederlaag in één van zijn andere poulewedstrijden. In poule B waren Angelo Antonietti en Michel Laroo duidelijk de sterksten. Michel werd de poulewinnaar na een sterke pot tegen Angelo.

In de halve finale speelde Gamal tegen Michel. Gamal gaat steeds beter spelen tegen verdedigers en dat werd in deze partij duidelijk. Met 3-1 plaatste hij zich voor de finale. Voorafgaand aan de tweede halve finale vroeg het publiek hoe vaak Bram en Angelo al tegen elkaar hadden gespeeld. Het antwoord weet niemand, het is niet meer bij te houden. Deze keer trok Bram aan het langste eind en kon zodoende in de finale opnieuw tegen Gamal aantreden. Gamal begon de finale sterk door de eerste game te winnen en na de verloren tweede game wederom op voorsprong te komen door de derde game overtuigend te winnen. In de vierde game speelde Bram erg sterk en kwam met 8-2 voor. Gamal wilde het echter niet op een vijfde game laten aankomen en knokte zich terug tot 10-10. Met 13-11 sleepte Bram echter tot de vijfde game uit het vuur. Gamal kwam niet meer in het stuk voor en Bram won voor de derde keer de Open Soester kampioenschappen.

Bij de Senioren 2 waren er vier zevenkampen gevolgd door een afvalronde. Nieuw SHOT-lid Linsey Preuter (eredivisie dames) speelde een kraker tegen Johan Verhoeve. Zij redde het echter net niet en verloor nipt in vijf games. Ook Gerben van Dalen moest nipt in vijven het onderspit delven, in zijn geval tegen André Snoek. Voor beide heren bleek de halve finale vervolgens een onneembare horde. Verhoeve verloor, ook na een spannende vijfgamer, van Hao Weng. Snoek legde het af tegen het linkshandige spel van Arjan Schuiling. In de finale moest Schuiling even wennen aan het snelle forehandspel van Hao die met de traditionele penhoudergreep speelt. Uiteindelijk wist Schuiling met zijn lepe forehand spinballen toch de overwinning naar zich toe te trekken.

Bij de Senioren 3 liet Arman Bashtbavian wederom van zich horen. Na zaterdag het jeugdtoernooi gewonnen te hebben, schreef hij ook de Senioren 3 op zijn naam. In de halve finale liet hij collega SHOT-ter René Koster kansloos en de finale tegen Maarten Versloot wist hij ook op overtuigende wijze naar zich toe te trekken.

Bij het toernooi in de Senioren 4 klasse werd wederom duidelijk dat tafeltennis een sport voor alle leeftijden is. Bernard Kuiper, komende week wordt hij 74, verraste vriend en vijand, groeide in het toernooi en trok in de finale tegen Erwin Bakker aan het langste eind.

Na afloop van de vier gelijktijdig gespeelde finales vond de prijsuitreiking waarna het tweedaagse evenement werd afgesloten onder het genot van een hapje en vooral een drankje.

Foto’s van de editie van 2009 vind je in ons Picasa-album.

Klasse Plaats Speler Vereniging
S1 1 Bram van Sunder Bijmaat
  2 Gamal de Groot SHOT
S2 1 Arjan Schuiling SHOT
  2 Hao Weng DHC
S3 1 Arman Bashtbavian VTV
  2 Maarten Versloot Woerden
S4 1 Bernard Kuiper
  2 Erwin Bakker Tafeltennis Zwolle