Spectaculaire ontknoping: SHOT wordt kampioen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 8 zij 2}De Soester tafeltennissers hebben afgelopen vrijdag voor een spectaculaire ontknoping gezorgd in de Hoofdklasse. Door een geweldige overwinning op de koploper te boeken hebben zij in de slotwedstrijd het kampioenschap binnengehaald. Voor aanvang had niemand dat durven dromen.

De spanning in de Hoofdklasse was afgelopen vrijdag om te snijden. Voor aanvang van de wedstrijden hadden nog drie teams kansen op het kampioenschap. VTV 2 maakte de meeste kansen doordat zij twee punten voorsprong en een beter onderling resultaat hadden op Hilversum en SHOT. SHOT en VTV maakte in een onderlinge wedstrijd uit wie er hoger ging eindigen, Hilversum moest een grote overwinning op SVE boeken om als kampioen uit de bus te komen.

Na de 7-3 nederlaag in de uitwedstrijd leek het niet waarschijnlijk dat SHOT nu met dezelfde cijfers kon winnen van VTV die al de hele competitie het vlaggenschip van de Hoofdklasse vormt. Maar SHOT zou SHOT niet zijn als zij niet met een positieve instelling aan een dergelijke wedstrijd zou beginnen. En met succes, want al snel bleek duidelijk dat SHOT erg dicht in de buurt zou komen.

In de openingspartij wist Jos Prinzen de kopman van Nieuwegeiners, Jozef Hooman, volledig te overklassen. Met 3-0 veegde hij hem volledig van tafel. “Die eerste wedstrijd is heel belangrijk, want die zet de toon voor de rest van de wedstrijd, die overwinning was daarom geweldig”, aldus Prinzen. Martin Fransen en Hans van Gool wisten deze trend voort te zetten. Beide wonnen in vijf games van respectievelijk John van der Hoeven en René Derksen. “Toen het 3-0 voor ons stond was het duidelijk dat het heel spannend ging worden.” Zei Van Gool.

De wedstrijd verliep voor de Soester tafeltennissers als een grote droom. Zelfs de dubbel, die in de rest van de competitie erg moeizaam verliep, werd met ruime cijfers gewonnen. Fransen kon het net niet bolwerken tegen Hooman, maar Prinzen en Van Gool wisten de wedstrijd echt op scherp te stellen door hun partijen te winnen. Fransen: “Toen we met 6-1 voor kwamen werden we ineens favoriet voor de titel, een raar moment als je halverwege de competitie nog tegen degradatie vecht.”

De eerste mogelijkheid om VTV definitief voor te blijven greep de hoofdmacht van SHOT gelijk aan, doordat Fransen won van Derksen. Na een telefoontje naar SVE werd duidelijk dat het kampioenschap binnen was; Hilversum had niet genoeg punten gehaald. De overige twee wedstrijden waren vervolgens niet meer ter zake doende, de wedstrijd eindigde in 8-2.

“Het is echt ongelofelijk wat we vanavond hebben neergezet, VTV speelde de hele competitie al erg goed, maar vandaag waren we op alle fronten sterker!” Aldus Fransen die zijn geluk niet op kon. “Wat een daverende ontknoping van de competitie zeg, na vijf wedstrijden stonden we nog maar net vierde en nu zijn we ineens kampioen geworden!” Zei Rietveld, die zijn nagels niet had kunnen sparen.

SHOT zal na twee kampioenschappen op rij in de voorjaarscompetitie weer in de landelijke klasse, 3e divisie, uitkomen. Voorzitter van SHOT Edgar van Meggelen: “Een club als SHOT hoort in deze klasse thuis, maar dat de mannen het nu al zouden realiseren is ongelofelijk knap.”

Naast het kampioenschap van het eerste herenteam zijn er nog meer successen te melden voor SHOT. Ook het eerste jeugdteam is kampioen geworden en mag hierdoor in de voorjaarscompetitie voor de landstitel bij de jeugd strijden. Ook het tweede jeugdteam en het tweede seniorenteam sleepte de titel in de wacht waardoor zij respectievelijk Landelijk A en Hoofdklasse gaan spelen.

Na afloop van de wedstrijden werden, onder het genot van een hapje en een drankje, de verschillende kampioenschappen gevierd en de najaarscompetitie feestelijk afgesloten. Robbie, Robin en René R zorgden voor het vlees, het stokbrood en andere versnaperingen. Foto’s van de avond vind je in ons Picasa-album.

Het kampioensteam van SHOT!!