Verslag 2010 Jeugd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het Open Soester jeugdtoernooi werd gespeeld op zaterdag 2 januari en bestond dit jaar uit een enkelspel en een dubbelspeltoernooi. In totaal waren er 45 deelnemers. Het enkeltoernooi was verdeeld in een drietal klassen, het dubbeltoernooi kende een tweetal klassen.

Foto’s van het toernooi zijn te vinden in het Picasa foto-album. En je ziet de foto’s ook aan de rechterkant als slideshow. Bij het verslag van iedere klasse vind je ook een filmpje.

Jeugd 1

De poulewedstrijden bij Jeugd 1 leverden aan het begin van het nieuwe jaar direct een grote sensatie op. Topseed Dennis South kon de verwachtingen niet waar maken en zakte compleet door het ijs door 4 van de 7 partijen te verliezen. Hierdoor eindigde hij slechts als vijfde in de poule en dat betekende einde toernooi voor hem. Toernooileider Houtgast noemde het optreden van South “zeer teleurstellend”. Morgen in het seniorentoernooi krijgt Dennis een herkansing.
Luuk Pronk was één van de spelers die profiteerde van de off-day van Dennis. Hij ging als vierde door in de poule en nam in het kwartfinale op tegen Arman Bashtbavian. Wie een eenvoudige overwinning voor Arman verwachtte, kwam bedrogen uit. De wedstrijd ging gelijk op en Luuk sleepte na een spannende vierde game een beslissende vijfde game uit het vuur. Waar Luuk steeds beter ging spelen, begon Arman fouten te maken. Met een paar mooie rally’s op het eind besliste Luuk de strijd in zijn voordeel. In een andere kwartfinale leek Sanne de Hoop op weg naar de halve finale. Bij 2-0 en 8-4 haperde de machine echter en kon Maarten Versloot terug komen in de wedstrijd. Een enerverende vijfde game ging uiteindelijk met 11-9 naar Maarten.
De halve finales gingen tussen Luuk Pronk en Kristijan Plesnik en tussen Maarten Versloot en Nordin Gelderloos. Voor beide partijen was een beslissende vijfde game nodig om te bepalen wie in de finale zou komen. Kristijan en Nordin toonden zich in beide vijfgamers het koelbloedigst en plaatsen zich zodoende voor de finale. In de finale liet Kristijan zijn beste spel zien. Een duidelijke 3-0 overwinning was het resultaat waarmee Kristijan zichzelf kroonde tot Open Soester kampioen 2010.

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=xnuv63vSyaI}

Jeugd 2

De poulewedstrijden bij Jeugd 2 leverden geen verrassingen op. In de kwartfinale vochtten Ewa Bednarczyk en Robin Hamoen een verbeten strijd uit. Ewa wist deze met miniem verschil in haar voordeel te beslissen. In de halve finale tegen Axel Diemers van SHOT kwam ze er echter niet aan te pas. Een 3-0 overwinning voor Axel was het resultaat. In de andere halve finale verdedigde Michael Schouten de eer van SHOT. Hij redde het echter niet tegen TTVN-er Joran Veldkamp die zich met een 3-1 overwinning plaatste voor de finale. In de eindstrijd liep Axel lange tijd achter de feiten aan. Hij had steeds een kleine achterstand maar slaagde er toch in een vijfde game uit het vuur te slepen. In de vijfde game was het echter duidelijk dat Joran vandaag de betere speler was. Met 11-6 eiste hij de overwinning in Jeugd 2 voor zich op.

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=421b2eKKyvA}

Jeugd 3

De kwartfinales bij Jeugd resulteerden alle in een 3-0 overwinning. In de halve finale won Max Koopman met 3-2 van Sharon van Zelderen en Dennis Boot met 3-0 van Patrick Nieuwendijk. Het vuurwerk in deze klasse kwam in de finale. Max en Dennis maakten er een fantastische wedstrijd van met mooie rally’s en volop spanning. In de vijfde game wist Max nog 3 matchpoints weg te werken voordat Dennis op het vierde matchpoint toesloeg en zo de finale won!

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=2EizFrET18I}

Dubbel 1 en 2

In het dubbeltoernooi hielden de SHOT-ters de eer van de vereniging hoog. Waar Dennis South in het enkelspel niet zijn normale niveau haalde, slaagde hij, aan de zijde van Kristijan Plesnik, daar in het dubbel wel in. Via een 3-1 overwinning op Jimmy Schulte en Maarten Versloot bereikte de twee SHOT-ters de finale. In de finale, rekenden ze gedecideerd af met het damesdubbel Sanne de Hoop en Melanie Bierdrager. In de finale van het Dubbel 2 namen Axel Diemers en Joeri de Wagenaar het op tegen Dennis Boot en Patrick Nieuwendijk. Ook dit werd een 3-0 overwinning voor de SHOT-ters waarmee alle dubbeltitels dit jaar naar SHOT gingen.
{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=_t7m8WKrWhA}