Gamal de Groot wint Afdelingskampioenschappen Midden

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen zondag werden de Afdelingskampioenschappen voor de hogere senioren gespeeld. Kampioen van de afdeling werd Gamal de Groot. Hij won zowel de Verzamelklasse 1 als de Rating 1 klasse.

Gamal toonde wederom aan dat hij het afgelopen jaar een grote groei te hebben doorgemaakt. In de najaarscompetitie debuteerde Gamal in de Eredivisie, waarin hij uitkomt voor Argus (nu HJMusic.nl genaamd). Bij de Afdelingskampioenschappen was Gamal al eerste geplaatst en dat maakte hij ruimschoots waar. In de Verzamelklasse (hierin wordt om het Afdelingskampioenschap gespeeld) nam Gamal het in de finale op tegen de verrassende finalist Arjen Hoogeveen. Arjen had in de halve finale een einde gemaakt aan de titelaspiraties van teamgenoot Bram van Sunder. In de andere halve finale had Gamal met 3-0 afgerekend met Joris Gieskens. Eerder in het toernooi had Joris gewonnen van Mark van Werkhoven die vorige week het Afdelingskampioenschap van de Afdeling Gelre in de wacht sleepte. In de finale was Gamal duidelijk de betere speler en liet Arjen geen kans: 3-0. Daarmee sleepte Gamal zijn eerste Afdelingskampioenschap in de wacht. Ook de Rating 1 klasse werd gewonnen door Gamal, in de finale rekende hij af met trainingsmaatje Wai-Jor Woe.

Voor de andere SHOT-ters waren er geen prijzen af te halen. René Rietveld en René de Gier haalden nog wel de halve finale in de dubbel 2 klasse. De weg naar de finale werd echter belemmerd door Bijmaters Ferry de Hoogen en Ger van Sunder die de wedstrijd via een 16-14 in de vijfde game binnen sleepte. René de Gier haalde daarnaast nog de kwartfinale in de Verzamelklasse 2. Voor Henri ter Steeg, René Rietveld, Arman Bashthavian, Kristijan Plesnik en Rowan Stapels bleken de poules het eindstation van het toernooi te zijn.