Sterke start SHOT 2

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 7 zij 3}Zaterdag trapte het tweede de competitie af met de thuiswedstrijd tegen SVO. Na de promotie naar de Hoofdklasse is handhaving de doelstelling voor deze competitie. SHOT deed direct goede zaken door met 7-3 te winnen van SVO.

Het tweede speelt deze competitie haar thuiswedstrijden op zaterdag, gelijk met het eerste team dat nu uitkomt in de derde divisie. Naast de twee seniorenteams speelden ook het tweede en het derde jeugdteam een thuiswedstrijd waardoor er veel tafeltennis te zien was aan de Di Lassostraat in Soest.

De eerste partij ging tussen Henri ter Steeg en invaller Helmut Vianen. Henri won deze partij eenvoudig met 3-0. Daarna was het de beurt aan Tsuri Menereis. Aangezien SVO genoodzaakt was met twee invallers af te reizen naar Soest, nam ook Tsuri het op tegen een invaller. Igor Heller bleek echter te sterk en bracht het eerste punt voor SVO op het bord. René de Gier zette SHOT vervolgens weer aan de leiding door met 3-1 te winnen van Hans Hoekstra. Ook het dubbel ging naar SHOT, het links/rechts dubbel Henri/René blijkt een goede combinatie en na vijf games kwam daarmee het derde punt op het bord.

In de partijen na het dubbel bleef SHOT aan de goede kant van de score. Tsuri versloeg Helmut (in de najaarscompetitie verloor hij nog twee maal) en Henri won van Hans. Zodoende stond een tussenstand van 5-1 op het scorebord.

Daarna kwam SVO echter terug. René bleek niet opgewassen tegen Igor, die met zijn lepe spel met 3-1 van René wist te winnen. In zijn laatste partij van de avond ging Tsuri sterk van start tegen Hans. Hij kon het sterke spel echter niet vasthouden en Hans wist een tandje bij te schakelen waardoor Hans uiteindelijk één overwinning in de wacht wist te slepen.

René en Helmut speelden vervolgens een kraker die met 11-8 in de vijfde game in het voordeel van de SHOT-er werd beslist. In de laatste wedstrijd werd beslist wie er met een hattrick naar huis zou gaan. Henri wist met zijn sterke spinballen te voorkomen dat invaller Igor met de hattrick aan de haal zou gaan en zodoende scoorde hij zelf een hattrick.

De 7-3 overwinning stemde de SHOT-ers tot grote tevredenheid. Het is een mooie eerste stap op weg naar handhaving in de Hoofdklasse. Maar de weg is natuurlijk nog lang. Komende donderdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen SMASH uit Woudenberg.