SHOT doet lekker mee in 3e divisie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 5 zij 5}Na twee keer achter elkaar te promoveren, begon SHOT zaterdag de competitie in de 3e divisie. Een sprong in het diepe, want het tafeltennis is op het landelijk decor van een stuk hoger niveau dan in de regionale competitie. De Soester tafeltennissers lieten zien dat ze prima mee kunnen komen, door gelijk te spelen tegen TTVN uit Nieuwegein.

Vooral Martin Fransen liet zien dat hij met de grote mannen mee kan komen, met twee overwinningen was hij dan ook dik tevreden: “Ik vind het heerlijk om weer hoger te spelen, het trekt mij ook naar een hoger niveau.” In het openingsduel versloeg hij gelijk de kopman van de Nieuwegeiners, Martijn Heidema, die wat langer de tijd nodig had om aan het niveau te wennen. Ook TTVN is namelijk gepromoveerd vanuit de regio.

Toch zat er ook een keerzijde aan de op eerste gezicht goede uitslag. Omdat TTVN en SHOT beide promovendi zijn, komen beide niet veel verder met dit resultaat. “Andere degradatiekandidaten zullen alleen maar blij zijn met dit resultaat. Maar goed, dit betekent gewoon dat je van hen moet gaan winnen.”, aldus Jos Prinzen die niet tevreden terugkeek op zijn prestaties van die middag. Hij kon alleen John Jansen bedwingen en samen met Fransen de dubbel winnen.

René Rietveld schreef zijn naam op landelijke tafeltenniskaart door van Peter Marijn te winnen en in zijn andere partijen zijn tegenstanders flink in het zweet werkte. De tweeëntwintigjarige Soester lijkt in een tweede bloei te komen, want hij boekte het afgelopen jaar veel progressie. “Het gaat inderdaad lekker”, reageerde hij, “maar ik merk ook dat er nog meer in zit, ik hoop dat ik nog even door kan blijven groeien.”

Over twee weken is de volgende wedstrijd, dan speelt SHOT in Wateringen tegen de Salamanders. Jos Prinzen: “Eigenlijk was dit een inkomertje voor de echte grote jongens, dan gaan we pas echt kijken of we wat gewicht in de schaal kunnen leggen.”