SHOT 2 onderuit in Woudenberg

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 8 wij 2}Na de knappe overwinning tegen SVO in de eerste wedstrijd, ging het tweede team donderdag vol vertrouwen op weg naar Woudenberg om het op te nemen tegen Smash. Het liep helaas niet zoals verwacht. Een avondje tafeltennis resulteerde in een 8-2 nederlaag.

De wedstrijd werd gespeeld in het eigen gebouw van Smash waar de wedstrijd tussen Smash en SHOT de enige wedstrijd van de avond was. Naast een enkel trainingspotje was het dus erg rustig.

Het werd een zeer moeilijke avond voor de SHOT-ters, het niveau lag duidelijker dan in de eerste wedstrijd van de competitie. Dat werd in de eerste partij van de avond al direct duidelijk: Tsuri ging kansloos ten onder tegen Dos Engelaar. Henri nam het vervolgens op tegen Achim Sialino en dat werd de eerste kraker van de avond. In de vierde game overleefde Henri 3 matchpoints en sleepte zo een vijfde game uit het vuur. Achim nam daarin het voortouw maar toen Henri bij 7-7 op gelijke hoogte kwam, leek Henri zijn 100% door te kunnen trekken. Dat bleek echter ijdele hoop, want Achim maakte vervolgens vier punten op rij.

René won vervolgens van derde man Pieter Koekkoek. Over het dubbel dat volgde kunnen we kort zijn: heel slecht. Meest noemenswaardige uit deze partij was de time-out op 0-2 5-10 die tenminste nog een zesde punt in die game bracht voor de SHOT-ters maar niet de gehoopte Grote Ommekeer in de wedstrijd.

De tweede serie van drie partijen gaf hetzelfde beeld als de eerste serie enkels. De wedstrijden tegen Achim en Dos gingen verloren, al kon Dos pas in de vijfde game het verschil maken tegen René. Henri versloeg Pieter maar had daar vijf games voor nodig. Na 7 partijen was de tussenstand 5-2.

René speelde vervolgens een zeer sterke partij tegen Achim, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. Tsuri leek vervolgens het derde punt voor SHOT binnen te halen nadat hij de eerste twee games eenvoudig van Pieter had gewonnen. De wedstrijd kantelde echter en Tsuri ging met 11-9 in de vijfde game ten onder wat de eerste zege voor Pieter in de Hoofdklasse betekende. De laatste wedstrijd gaf eenzelfde beeld. Henri kwam met sterk spel op een knappe 2-0 voorsprong tegen Dos. Ook dit bleek niet genoeg voor de overwinning en dus bracht Dos voor Smash het 8e punt op het scorebord.

Een duidelijke nederlaag dus voor de SHOT-ters en een domper na het goede resultaat van de eerste competitieronde. SHOT staat nu weer gelijk met SVO dat via een 6-4 overwinning op Almeerspin nu ook op 9 punten staat. Komende week staat de volgende uitwedstrijd op het programma. Dan is VTV 2 de tegenstander.

Het eerste komt deze week niet in actie, volgende week staat de tweede wedstrijd op het programma. Ook de landelijke jeugdteams zijn dit weekend vrij.