Top 12

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Vorige week zondag is de Top 12 gespeeld in Tilburg. Voor dit toernooi worden spelers met een beperking uitgenodigd. Voor deze editie hoorde ik hier ook bij. In de voorgaande weken werd al gespeculeerd onder spelers wie er zou spelen en wat de uitslag zou worden. Voor TIOS ’51 was de organisatie van het toernooi een goede gelegenheid om de nieuwe accomodatie te promoten. Op 24 januari was de enige verrassing de sneeuw. Daardoor was er ’s morgens enige vertraging bij de eerste wedstrijden en was het een Top 12 met elf spelers. Helaas zat ik in de poule met vijf spelers. Zo kon ik één wedstrijd minder spelen.

Mijn eerste wedstrijd was gelijk een zware wedstrijd. Tegen Bart van der Zanden, een kandidaat voor de halve finale, moest ik vol gaan voor elke kans. Dat risicovolle spel was niet genoeg om te winnen. Bart won in drie games door aan het eind van elke game scherp te blijven en te winnen met 3 of vier punten verschil. Over de andere drie wedstrijden in de poule is niet veel te zeggen omdat deze snel beslist waren. Twee in mijn voordeel en dus één in mijn nadeel. In de wedstrijd tegen Bas Hergelink scoorde ik het eerste punt. Helaas was dat ook het beste van de wedstrijd voor mij. De andere twee wedstrijden won ik beide met 3-0. Hierdoor werd ik derde in de poule en uiteindelijk zesde.

Ik heb die dag twee spannende wedstrijden gezien. In mijn poule ging het om de eerste plaats tussen Bas en Bart. In de andere poule ging het om een halve finale plaats tussen Kelly van Zon en Nico Blok. Beiden werden beslist in vijf games in het voordeel van Bas en Kelly. De hele uitslag is te lezen op ttnieuws.nl Helaas ontbreken daar veel namen. Gedurende de dag is er over gesproken hoe het toernooi in het vervolg te organiseren. Volgende keer dus een beter bezet toernooi. Zou de voorzitter van de NTTB dan weer op de fiets komen?