Tweede nederlaag voor het tweede

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 8 wij 2}In de derde wedstrijd van de competitie nam SHOT 2 het op tegen het VTV uit Nieuwegein. Net als vorige week werd het een zware avond voor de SHOT-ters en gingen ze met slechts 2 punten naar huis.

Vooraf was bekend dat het een zware avond kon worden voor het tweede. VTV stond in de najaarscompetitie 9 ronden boven aan. In de laatste wedstrijd ging het eerste van SHOT met de titel aan de haal na een sensationele 8-2 overwinning. Met recht dus een sterke tegenstander die bovenin meedraait in de Hoofdklasse. 

Henri zette de goede lijn opnieuw voort. Tegen René Derksen werd eenvoudig het eerste punt binnengehaald en tegen Jozef Hoofman kende Henri weliswaar een matige start, maar daarna zette Henri de wedstrijd duidelijk naar zijn hand. De wedstrijd tegen John Verhoeven was een kraker waarin de time-out een cruciale rol leek te gaan spelen. Op 4-8 in de vijfde game nam Henri zijn time-out en kwam daarna terug tot 8-8. Om vervolgens Henri’s ritme te breken, nam John een time-out. Henri kwam nog op 8-9 maar een volledig ontketende Verhoeven sloeg drie geweldige punten en pakte zo de overwinning.

Linsey Preuter speelde deze competitie voor het eerst mee. Zij bleek echter niet opgewassen tegen de VTV-ers. De eerste wedstrijd ging snel naar Jozef Hooman en ook in de laatste wedstrijd tegen John Verhoeven had Linsey geen kans. Een time-out op 10-3 in de derde game leverde zowaar nog wat extra punten op, maar daar bleef het bij. Tegen René Derksen kon Linsey bij vlagen het spel ontregelen, maar onvoldoende om echt kans te maken op de overwinning.

René wist deze avond geen punten te pakken, al liet hij goed spel zien en was hij er dicht bij. In zijn eerste partij tegen Verhoeven voerde hij lange tijd de boventoon. In de vierde game had René een matchpoint, maar dat ging jammerlijk verloren. De vijfde game was spannend, waarbij John uiteindelijk over de langste adem bleek te beschikken. Ook de tweede partij tegen Hooman werd in vijf games beslist. “Jozef speelde erg sterk in het begin van de vijfde game. Hij veranderde van tactiek en begon actiever te spelen. Daar had ik geen goed antwoord op. Ik heb de partij echter in de tweede en derde game verloren, ik had nooit 2-1 achter mogen komen.”, aldus de SHOT-ter. De laatste wedstrijd tegen Derksen resulteerde in een duidelijke overwinning voor Derksen.

Na de tweede 8-2 nederlaag heeft SHOT in totaal 11 punten waarmee het duidelijk in de degradatiezorgen verkeert. Volgende week wacht koploper Hilversum. De stand na drie speelronden:

1. Hilversum 3-21
2. SVO 3-14
3. SMASH (W) 2-12
4. VTV 2-12
5. SHOT 3-11
6. Almeerspin 3-10