SHOT2 ten onder in De Meern

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 7 wij 3}Dinsdag begon het tweede aan de tweede helft van de competitie met de uitwedstrijd tegen SVO uit De Meern. Net als in de eerste wedstrijd was de uitslag 7-3. Ditmaal echter voor SVO.

Linsey speelde haar tweede wedstrijd van de competitie en zorgde voor de aftrap namens SHOT. De start was veelbelovend, Hans Hoekstra kon weinig met de strakke kapballen. Linsey kwam op 2-0 en leek het eerste punt binnen te gaan slepen. Hoekstra slaagde er echter in beter te variëren en meer grip te krijgen op het spel van Linsey. Na een spannende vijfde game moest Linsey haar tegenstander alsnog afeliciteren.

Na een duidelijke nederlaag van René tegen Arjan Weergang en een duidelijke overwinning van Henri op invaller Helmut Vianen, trad het gelegenheidsdubbel Linsey/Henri aan. Na vier punten leek dit gelegenheidsdubbel een goede keuze te zijn. Daarna was het over met de pret en maakte SVO duidelijk waarom hun dubbel zo sterk is.

Na het dubbel ging Linsey ten onder tegen Weergang en Henri redde het net niet tegen Hoekstra. In de vierde game overleefde Henri nog knap twee matchpoints en dwong daarmee een vijfde game af. Daarin ging het gelijk op met uiteindelijk matchpointsvoor beide spelers. Hoekstra bleek de meest gelukkige en wist zijn 2e vijfgamer van de avond te winnen.

Het tweede punt voor SHOT werd vervolgens door René op het scorebord gezet door Vianen te verslaan. Henri nam het in zijn laatste partij op tegen Weergang. Twee games had hij nodig om aan het spel van Weergang te wennen. En dan loop je al tegen een te grote achterstand aan. Weergang won in vieren.

Linsey liet vervolgens weer een vijfgamer aantekenen maar ook in deze redde ze het niet. René kon vervolgens het 8-2 spook van het tweede afwenden door Hoekstra van zijn derde vijfgamer af te houden, na een overwinning in vier games stond klokslag 12 uur het eindresultaat 7-3 op het bord.

Met de vierde nederlaag uit vijf wedstrijden en in totaal 16 punten ziet het erg somber uit voor het tweede. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Almeerspin op het programma. Een duidelijke overwinning is dan noodzakelijk om weer wat leven te blazen in de overlevingskansen in de Hoofdklasse. De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 14:00u.