Michel de Boer en Li Jiao Nederlands kampioen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen zaterdag en zondag vond het Nederlands Kampioenschap plaats. Michel de Boer en Li Jiao zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen.

SHOT-ter Pepijn Leppers, op het NK uitkomend voor Petstra DTK, trof het niet met de loting en moest het in de eerste ronde opnemen tegen Martijn de Vries. Pepijn speelde een goede partij tegen Martijn, en lange tijd ging het gelijk op. Na 2-2 nam Martijn wat afstand en trok uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind. In de 1/8 finale versloeg Martijn versloeg zijn broer Boris, maar de kwartfinale tegen Merijn de Bruin was voor hem het eindstation.

SHOT-trainer Frank Rengenhart speelde een sterk toernooi in het enkelspel. In de eerste ronde werd Marco Bottram met 4-2 verslagen, in de 1/8 finale was Frank veel te sterk voor Paul van de Leur: 4-0. In de kwartfinale volgde een spannende partij tegen Barry Wijers. Hier eindigde de opmars van Frank en met 4-2 moest hij zijn meerdere erkennen in Barry. Waar Frank vorig jaar zowel de heren dubbel titel (met Merijn de Bruin) als de mixed dubbel titel (met Yana Timina) voor zich opeiste, waren de dubbeltoernooien dit jaar geen succes voor hem. In het heren dubbel werden titelverdedigers in de kwartfinale verrassend uitgeschakeld door Wai Lung Chung en Jelle Bosman. Ook in het mixed dubbel ging het in de kwartfinale mis. Nathan van der Lee en Suzanne Dieker waren te sterk.

In het heren enkel was zonder enige twijfel de halve finale tussen Barry Wijers en Michel de Boer het hoogtepunt. De wedstrijd werd diep in de verlenging van de zevende game beslist: 18-16 in het voordeel van Michel de Boer. Michel haalde vervolgens zijn eerste NK titel door in de finale zeer overtuigend met 4-0 van Qi Xiao Feng te winnen. Ook de eindstrijd bij de dames werd in slechts vier games beslist. Li Jiao won van Yana Timina, die in de halve finale haar zus Elena had verslagen.

 

De kampioenen:

Heren Enkel: Michel de Boer

Dames Enkel: Li Jiao

Heren Dubbel: Barry Wijers / Nathan van der Lee

Dames Dubbel: Lie Jie / Elena Timina

Mixed Dubbel: Daan Sliepen / Linda Creemers

 

Voor meer informatie over het NK, kijk op www.tafeltennis.tv, www.nktafeltennis.nl, www.nttb.nl, of natuurlijk www.tafeltennis.nu en www.ttnieuws.nl