SHOT2 langs Almeerspin

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 6 zij 4}Zaterdag stond een inhaalwedstrijd op het programma voor SHOT 2. De tegenstander was mede degradatiekandidaat Almeerspin. De Soesters wisten eindelijk weer eens een overwinning te behalen: 6 – 4.

Vooraf was de opdracht duidelijk. Tegen Almeerspin moest een overwinning behaald worden om nog enigszins mee te kunnen doen in de strijd om lijfsbehoud. Vanwege het NK stonden er dit weekend geen wedstrijden in de landelijke competitie op het programma. Het tweede was derhalve het enige team dat thuis speelde. In een door Robin de Roode mooi opgebouwd centre court gingen de mannen van SHOT en Almeerspin de sportieve strijd met elkaar aan.

In de opstelling van SHOT was plek voor jeugdlid Dennis South, die de afwezige Tsuri Menereis verving. Dennis vervulde zijn invalbeurt met verve. Twee overwinningen waren zijn deel, alleen de partij tegen Jan Bouwmeester ging verloren. In deze pot liet Dennis verschillende matchpoints onbenut en kapituleerde uiteindelijk op 14-12 in de vijfde game.

SHOT was de wedstrijd goed begonnen, met overwinningen van Henri en Dennis. Ook het dubbel liep deze keer erg goed en leverde het derde punt van de middag op. Daarna kwam een sterke fase van Almeerspin dat van 3-1 achter met drie overwinningen op rij op een 4-3 voorsprong kwam. Dennis verloor zijn wedstrijd met 14-12 in de vijfde van Jan Bouwmeester, Henri was kansloos tegen de Franky Meijer en René ging met 16-14 in de vijfde game ten onder tegen Wesley van Wingerde.

De derde ronde met enkelspelen was daarna weer voor SHOT. Dennis versloeg verrassend Franky Meijer, de kopman van de Almeerders. René versloeg vervolgens Jan Bouwmeester en Henri haalde tenslotte het zesde en laatste punt binnen via een overwinning op Wesley van Wingerde.

Onderin poule A van de Hoofdklasse is het nu erg spannend. SHOT en Almeerspin delen de vijfde plek met 22 punten. Nummer 4 is Smash dat door een 6-4 overwinning op VTV nu 24 punten heeft. Bovenin is het duidelijk. Hilversum wordt kampioen, VTV en SVO gaan voor de tweede en derde plek.