Weer overwinning voor het tweede

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 6 zij 4}Zaterdag ontving het tweede seniorenteam Smash uit Woudenberg. Net als vorige week liet het tweede een 6-4 overwinning noteren en doet hierdoor weer mee in de strijd om plaats 4.

De uitwedstrijd in Woudenberg leverde nog een 8-2 nederlaag op voor de Soesters, de return liet een ander beeld zien. De eerste twee partijen leverde direct 2 spannende vijfgamers op. Henri versloeg Dos Engelaar, Tsuri dolf het onderspit tegen Leon Brunenberg. René zette SHOT vervolgens weer op voorsprong door een eenvoudige overwinning op Pieter Koekkoek.

De derde vijfgamer van de dag volgde in het dubbel. Henri en Tsuri wisten deze knap te winnnen. Daarna ging het sneller. Tsuri verloor van Engelaar en Henri won van Koekkoek. Brunenberg wilde duidelijk uren maken achter de tafel en speelde weer een vijfgamer. René sloeg in de vijfde game op 9-9 twee maal toe met de return en bracht SHOT daarmee op 5-2.

Een mooie tussentstand die perspectief bood voor SHOT. Zeker toen Tsuri zijn potje meepakte door tegen Koekkoek revanche te nemen voor de nederlaag in Woudenberg. René en Henri wisten vervolgens beiden niet de hattrick te maken. René had geen grip op het spel van Engelaar en Henri had hetzelfde probleem tegen Brunenberg. Zodoende stond na 4 uur spelen de eindstand 6-4 op het bord.

Door deze overwinning staan SHOT en Smash nu gelijk, beide ploegen hebben 28 punten. Op basis van onderling resultaat staat Smash echter vierde. Almeerspin volgt op 3 punten achterstand op plaats 6. Na een zwak begin heeft SHOT zich sterk terug geknokt in de strijd om handhaving. Met nog drie wedstrijden te gaan is het erg spannend en ligt de strijd om plaats 4 helemaal open. Komende zaterdag ontvangt SHOT VTV uit Nieuwegein dat deze week verrassend het kampioensteam in wording Hilversum versloeg.

De vraag is of plaats 4 voldoende zal zijn voor handhaving. Het scenario dat drie ploegen uit deze poule degraderen, is ook nog steeds reeel. Dat het eerste van SHOT samen met TTVN gaat degraderen uit de derde divisie lijkt redelijk zeker. De positie van Rega uit Nijkerk is echter ook niet rooskleurig. Na de nederlaag tegen concurrent Sittard staat ook dit team uit de regio Midden op degraderen. Als dat daadwerkelijk zou gebeuren, degradeert ook één van de nummers 4 uit de Hoofdklasse.