SHOT haalt prima resultaat in Heerlen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 6 wij 4}Dit weekend merkte de Soester tafeltennissers pas echt dat ze in de landelijke competitie speelde. In de uitwedstrijd tegen Heerlen werd echter een prima resultaat geboekt. Zowel Jos Prinzen als Rene Rietveld wonnen twee partijen, Hans van Gool kreeg drie keer klop.

Uit tegen Heerlen, altijd lastig. Niet zozeer om de tegenstanders, maar vooral om de lange autorit. Dit merkte Van Gool duidelijk in zijn eerste duel: “Ik had meer het gevoel dat ik het stuur nog in mijn handen had, dan dat het het batje was”. Later bleek Micheal Spiertz ook in zijn andere twee enkelpartijen superieur.

Rietveld was in zijn openingspartij succesvoller, hij sleepte het eerste puntje binnen tegen Jeffrey Strik, die zich vooral verslikte in de hoge ballen waarmee Rietveld zijn smashballen pareerde. Ook Prinzen won zijn openingspartij, hij verschalkte Prick. Heerlen trok op hun beurt de stand gelijk door de dubbel te winnen. Van Gool kon ook daarna geen potten breken, de vorm was duidelijk afwezig bij de oude rot van SHOT, die normaliter zeer constant presteert. Rietveld en Prinzen wonnen wel beiden nog een partij en brachten het punten aantal van de Soester tafeltennissers zodoende op vier.

“Vier punten tegen Heerlen is prima, maar het moet gezegd worden dat hun beste twee spelers niet meespeelden.” Aldus de relativerende Prinzen. Halverwege de competitie is duidelijk dat SHOT vrijwel zeker gaat degraderen. Met in totaal 13 punten staan zij op dit moment vijfde, twee punten boven TTVN en tien punten onder Cevelum. De vierde plek, die tot behoud leidt, is dus uit het vizier. “Degradatie zat er vanaf het begin van de competitie dik in, maar ik merk wel dat we steeds beter gaan spelen, dus we gaan denk ik de tweede helft wel meer punten halen.” Zei Rietveld naderhand.