Hoofdklasse: spanning stijgt!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 5 zij 5}Zaterdag was voor het tweede de laatste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie. Tegenstander was VTV. Waar de uitwedstrijd nog met 8-2 verloren ging, liet het tweede zien dat de twee overwinningen van de afgelopen weken geen toevalstreffer waren. VTV werd keurig op 5-5 gehouden en daarmee blijft SHOT meedoen in de strijd om handhaving.

In de wetenschap dat concurrent Smash afgelopen donderdag met 7-3 had gewonnen van Almeerspin wisten de SHOT-ters dat ze de nodige punten moesten binnen slepen tegen VTV. De start was echter duidelijk voor VTV dat een 1-3 voorsprong nam. Daarna waren de SHOT-ters aan de beurt. Met drie achtereenvolgende overwinningen werd de achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong. In de laatste serie enkelspelen leek VTV toch met de overwinning er vandoor te gaan, maar in de laatste partij van de avond werd er toch een gelijkspel op het bord getoverd.

Henri speelde wederom zeer constant en versloeg zowel Derksen als Verhoeven. Tegen Meerveld ging het op het nippertje mis. Ook René boekte twee knappe overwinningen tegen Derksen en Verhoeven en zette de goede vorm van de laatste weken door. Ook Tsuri liet duidelijke progressie zien. Waar zijn teamgenoten het niet redden tegen Meerveld, liet hij zien hoe je Meerveld moet kloppen. Tegen Derksen en Verhoeven slaagde hij er echter niet in om een punt te pakken.

In de strijd om handhaving is de spanning te snijden. In poule A is de stand onder aan als volgt:

4. Smash 35
5. SHOT 33
6. Almeerspin 28

Almeerspin lijkt uitgeschakeld in de strijd om de vierde plaats. Het gaat dus tussen SHOT en Smash. De Soesters spelen nog uit tegen Hilversum en Almeerspin. Smash gaat nog op bezoek bij SVO en ontvangt thuis Hilversum. Op onderling resultaat is Smash beter, dus SHOT zal in de laatste twee wedstrijden drie punten meer moeten pakken om boven Smash te eindigen.

Gezien de standen in de derde divisie is plek 4 nog niet zeker van handhaving. Momenteel staan SHOT 1, TTVN en Rega op degraderen. Dit betekent dat alleen de beste nummer vier handhaaft. Na 8 ronden staat in poule B Maarssen op plek 4 met, jawel, 35 punten. Volgende week speelt Maarssen tegen nummer 5 ATC (32 punten). Ook deze strijd is dus nog zeer spannend!