SHOT2 nadert plek 4 in de Hoofdklasse

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 8 wij 2}Afgelopen vrijdag speelde het tweede tegen de aanstaande kampioen Hilversum. Ondanks de 8-2 nederlaag kon er tevreden terug geblikt worden op de wedstrijd. Met de twee punten werd het gat met Smash gedicht en staat SHOT nu gedeeld vierde.

De heenwedstrijd in Soest was geëindigd in een 8-2 overwinning voor Hilversum. Zowel Henri als Tsuri wisten toen van Danny Mol te winnen. Wetende dat Mol geblesseerd is en dat concurrenten Almeerspin en Smash beide met 10-0 hadden verloren in Hilversum, hadden de Soesters zich opgemaakt voor een zware avond waarbij ieder punt een winstpunt is.

De start was veelbelovend voor SHOT. Henri pakte de winst tegen Pieter Salentijn. In het dubbel verrasten Henri en René en versloegen knap Tjarko Bosma en Robert v/d Horst. Maar na de 2-2 tussenstand was het over met de pret voor SHOT. Hilversum stoomde door en pakte zodoende met 8-2 de winst.

Doordat Smash eerder in de week al met 10-0 ten onder was gegaan tegen SVO, konden de SHOT-ters toch tevreden terug kijken op deze speelweek. De achterstand op Smash is ingelopen en met nog één speelronde te gaan hebben beide ploegen 35 punten, op basis van onderling resultaat staat Smash nu vierde. Almeerspin heeft 31 punten en kan theoretisch ook nog 4e worden. In de laatste speelronde ontvangt Smash de aanstaande kampioen Hilversum en gaat SHOT bezoek bij Almeerspin. SHOT heeft dus een goede kans om de vierde plek te pakken.

De vraag is echter steeds meer of de vierde plek voldoende zal zijn voor handhaving. In de landelijke competitie ging Rega afgelopen weekend ten onder tegen concurrent JCV. Hierdoor staan de Nijkerkers nu vijfde, met vijf punten achterstand op JCV. TTVN en SHOT 1 zijn al zeker van degradatie. Als Rega er niet in slaagt om te handhaven, zal in de Hoofdklasse ook de nummer 4 met de minste punten degraderen. In poule A staan Smash en SHOT beide op 35 punten, in poule B staat Maarssen met 41 punten op de vierde plaats. Hoewel dit een redelijk gat is, is het zeker niet onoverbrugbaar. Een spannende ontknoping in de afdelings- en landelijke competitie volgt!