Frank Rengenhart wint met Pecos strijd om eredivisieplek

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen zaterdag stond de kampioenswedstrijd van de 1e divisie op het programma. Hierin nam Pecos, met SHOT-trainer Frank Rengenhart als kopman, het op tegen Tafeltennis Zwolle. Pecos won de wedstrijd met 5-3 en keert zodoende na een half jaar weer terug in de eredivisie.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. De eerste drie wedstrijden werden allemaal in drie games beslist, waarvan twee in het voordeel van Pecos. De spanning werd opgevoerd in het dubbel. Ook het publiek was vanaf dit moment duiderlijker hoorbaar, vooral het Zwolse publiek dat met een bus was afgereisd naar Hilversum. Pecos wist het dubbel nipt te winnen en nam daarmee een 3-1 voorsprong.

Na het dubbel volgde het duel der kopmannen: Frank Rengenhart tegen Gert Kobes. Een overwinning van Rengenhart zou Pecos dichtbij de winst brengen. Kobes wist daar echter een stokje voor te steken en won met 11-9 in de vijfde game. De eerste echte nederlaag voor Frank deze competitie (noot: één verloren wedstrijd door een opgave na blessure). De spanning kwam volledig terug toen vervolgens Robert-Jan van der Heijden voor Zwolle de stand op 3-3 bracht.

Maroun Nader was zaterdag in uitstekende vorm en ook zijn tweede partij wist hij te winnen, Patrick Oeij was duidelijk een paar maatjes te klein. Toen Frank vervolgens ook Van der Heijden klopte, stond een 5-3 voorsprong op het bord. Op basis van het game gemiddelde had Pecos nog één game nodig om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Nader moest deze game voor Pecos binnen slepen, tegen Kobes. Een sterke start van Nader leidde tot een knappe 10-6 voorsprong. Kobes gaf zich echter niet gewonnen, en met drie weergaloze punten kwam hij terug tot 10-9. Nader had daarna echter het geluk aan zijn zijde en met een netbal wist hij de game te pakken en daarmee de promotie voor Pecos veilig te stellen. Frank speelde zijn laatste wedstrijd voor Pecos en kreeg met de promotie een mooi afscheid. Voor Pecos wacht in het najaar een zware competitie in de eredivisie.

Voor TT Zwolle wacht over twee weken een herkansing. In Veenendaal nemen zij het op tegen HJMusic.nl, met SHOT-ter Gamal de Groot in de gelederen. Zal het Gamal en zijn team wederom lukken om zich te handhaven? Op 15 mei weten we het antwoord op die vraag. De wedstrijd wordt gespeeld in Veenendaal en start om 12:00u. Om 18:00u zal daarna de finale van de play-offs gespeeld worden.