Plankenkoorts toernooi wederom een succes!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 8 mei 2010, tijd voor het jaarlijks terugkerende plankenkoortstoernooi bij SHOT! Het jaarlijkse toernooi waarbij je een keer niet met je batje mag spelen. Er waren weer vele originele ‘slaghouten’, veel gezelligheid en dus wederom een geslaagd toernooi.

Er waren zaterdag 10 deelnemers en zo konden er door de organisator Robin de Roode, 2 poules van 5 gemaakt worden. De wedstrijden werden gespeeld in een best of 3 en tot de 21. Er was ook een handicap tabel, waarbij rekening werd gehouden met de sterkte van de spelers en het voorwerp waar elke deelnemer mee speelde. Zo kregen mensen met een voorwerp waar moeilijker mee gespeeld kon worden, toch wat meer winkans. Er werd onder andere gespeeld met een video camera, een AA opblaasfles, een spatel, een snoeppot, een dambord, een potdeksel, een pan, een gieter en een snijplank.

Omstreeks 11 uur begon het toernooi, in de poules gingen de eerste 2 door, waarna er een halve finale werd gespeeld. Met nog 4 spelers in de race konden de  halve finales beginnen, waaronder Danny (pan), Timo (snoeppot), Luuk (dambord) en Sabri (snijplank). Rond 13.30 uur werden de halve finales gespeeld. In de eerste halve finale ging het tussen Danny (pan) en Timo (snoeppot), met als winnaar Danny. De andere halve finale ging tussen Luuk (dambord) en Sabri (snijplank). Hierin boekte Luuk een overwinning en de finale was dus duidelijk.

Danny & Luuk begonnen de finale rond 14.00 uur. Na de eerste game met 19-21 te verliezen, kwam Danny met zijn pan beter in de wedstrijd, en wist met 21-9 en 21-13 de 2de en 3de set te winnen. Winnaar van het plankenkoortstoernooi 2010: Danny Hilhorst.

Er waren ook nog twee taarten te verdienen, namelijk voor de twee meest originele voorwerpen. De originaliteitsprijs ging dit jaar naar René Rietveld voor zijn camera, de tweede plaats was er voor de AA opblaasfles waarmee Matthijs Rietveld het toernooi betrad. Na afloop werden er nog broodjes frikadel, kroket en hamburger uitgedeeld, en als toetje werd er door René & Matthijs nog een puntje van hun taart aangeboden.

Volgend jaar hopen we op een wat grotere opkomst, maar het was vandaag toch weer een gezellig georganiseerd toernooitje bij SHOT. Robin de Roode, nogmaals bedankt voor de organisatie! En SHOT-ters, de clubkampioenschappen zaterdag 29 mei komen nu ook steeds dichterbij, tot dan!

 

Prijswinnaars Plankenkoortstoernooi 2010