Arno speelt Slovenia Open 2010

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Vorige week heb ik deelgenomen aan de Slovenia Open in Lasko. Het is fijn om hier weer terug te zijn na het toernooi vorig jaar en een trainingsstage in 2008. Het toernooi bestaat uit drie onderdelen. De Open klasse is een KO systeem, Verder wordt er nog  een enkel- en een team toernooi gespeeld.

Voor het toernooi begon kan er helaas niet worden getraind. Gelukkig is er de volgende dag gelegenheid om in te spelen in een tweede zaal.

’s Avonds is de loting voor de Open bekend. Ik ken mijn Britse tegenstander alleen van naam. Andere Nederlandse spelers zeggen dat ik dat wel zou kunnen winnen. Dat geeft mij gemengde gevoelens. Het is een kans om punten de scoren maar ik zal het dan wel moeten doen ook. Vanaf het begin gaat het goed dankzij een gouden tip van Gerard. Daardoor win ik ook mijn eerste  wedstrijd. De loting in de tweede ronde is een te grote opgave voor mij. Hij speelde te snel. Wel ga ik steeds beter spelen.

Wat dat betekent voor het enkel toernooi zal ik zien aan het eind van de dag als de eerste ronde van een poule van vier wordt gespeeld. Daarin weet ik een game te winnen. Dat  is natuurlijk niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Ik zal wel met een goed gevoel aan de tweede dag beginnen.

Wat een groot verschil met de eerste dag. Het is vroeger spelen. En meestal kan ik goed spelen door goed te serveren. Deze keer was de ander daar beter in. In de rally was het een wedstrijd maar helaas mocht mijn tegenstander ook serveren. Een gemiste kans vind ik maar veel tijd om daarover na te denken heb ik gelukkig niet. Over twee uur wacht de Poolse nummer één uit de poule. Tegen hem speelde ik weer heel goed. In het begin van de wedstrijd kon ik partij bieden. Daarna niet meer dus het enkelspel zit erop.

Vrijdag beginnen de teamwedstrijden. Elk toernooi dat ik speel moet ik tegen België spelen. Of tegen een Belgische speler. Tot nu toe was het lot mij goed gezind en heb ik ze kunnen ontwijken. Niet dat het vervelende mensen zijn, integendeel maar steeds tegen hen is ook saai. Tot nu toe dan want de poule is België,  Zweden en de combinatie Nederland/Slowakije. Dat laatste levert wel een taal probleem op.

Mijn grootste kans op een overwinning gaat in rook op want de speler van België wordt niet opgesteld. Wel loopt het dubbel boven verwachting goed. Zweden wint uiteindelijk goud en België wordt vierde.

Nu is het toernooi voor mij voorbij en het goede gevoel overheerst gelukkig. Het was toch wel spannend na de mindere resultaten van de vorige toernooien. Andere resultaten staan op de bekende tafeltennis websites. Wat er verder dit jaar en volgend jaar gaat gebeuren weet ik niet. Ik hoop dat dit een vervolg kan krijgen. Zondag konden we gelukkig nog net naar huis (aswolk). Tegen sluitingstijd kon ik nog boodschappen doen dacht ik. Dat viel tegen. Toen ben ik maar mijn spullen gaan uitpakken.