Linsey en Henri naar volgende ronde meerkampen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen zaterdag 22 mei werd de 1e ronde van de Nationale B- en D-meerkampen verspeeld. Linsey mocht afreizen naar Terborg en speelde daar in een zevenkamp voor de B-meerkampen. Met een keurige 2e plaats in de poule plaatste zij zich voor de volgende ronde.

Henri reisde af naar Etten-Leur en wist daar in een zeskamp beslag te leggen op de 1e plaats in de poule bij de D-meerkampen. Beide spelers plaatsen zich hierdoor voor de halve finale van de meerkampen, die op zondag 19 september worden verspeeld.

 

Henri dacht zaterdag in een achtkamp aan te treden. Aangezien slechts de beste drie van iedere poule door gaan naar de volgende ronde van de D-meerkampen, zou het best nog een zware dobber kunnen worden. Vorig jaar was de 1e ronde ook namelijk ook het eindstation.

Aangekomen in Etten-Leur bleek dat er veel afmeldingen waren. Van de 4 achtkampen bleven er 3 zeskampen en 1 zevenkamp over. De kansen op een plaats in de volgende ronde nam hierdoor flink toe.

 

De eerste wedstrijd was echter ronduit slecht. Henri ging er in 3 games af tegen Maarten Janssen (Nieuwenhagen). Nu is een slechte start gebruikelijk voor Henri. De diesel was nog niet op gang. Ook de tegenstander meldde: “Volgens mij speel jij nog niet op je best”.

Daarna ging het een stuk beter. Er werd, onder andere, gewonnen van Aard-Jan Provoost (Rega) en Jan-Willem Rouwhorst (SVO). De wedstrijd tegen Jan-Willem was voor Henri de match van de dag. Van beide kanten aanvallend spel, met af en toe overspin rally’s vanuit 3e positie.

 

Doordat alle volgende wedstrijden werden gewonnen, werd Henri tot zijn eigen verbazing 1e in de poule. Ook Jan-Willen Rouwhorst (2e) en Maarten Janssen (3e) plaatsen zich voor de volgende ronde op zondag 19 september.

Over het verloop van de wedstrijden van Linsey is momenteel helaas niet meer bekend. (Ik kwam haar toevallig tegen bij El Sueno gisteravond en heb slechts kort met haar gesproken 😉