Jos Prinzen prolongeert titel!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Jos Prinzen mag zich wederom een jaar de clubkampioen van SHOT noemen. Net als vorig jaar versloeg hij in de finale Martin Fransen, die weer een tweede plaats aan zijn erelijst toevoegde. Bij de jeugd won Reinier den Hertog de titel.

Het toernooi begon met poulewedstrijden. De Senioren 1 en 2 en de Senioren 3 en 4 waren bij elkaar gevoegd zodat iedereen tenminste vier partijen kon spelen. De nummers 1 en 2 gingen door naar respectievelijk de S1 en de S3. De nummers 3 en 4 naar S2 en S4.

Bij de S1/S2 waren er twee verrassingen te melden. Arjan Schuiling werd in poule D het slachtoffer van de dadendrang van Luuk Pronk en werd verbannen naar de S2. In poule C versloeg Gerben van Dalen in een kraker René de Gier en plaatste zich voor de kwartfinale van de S1. Opmerkelijk was ook dat Henri ter Steeg de verdedigend clubkampioen Jos Prinzen met 3-0 versloeg, maar dit had geen gevolgen.

Bij de S1 zorgden Martin Fransen en Henri ervoor dat het tijdschema onder druk kwam te staan door lange games te spelen. Martin was in de vijfde game duidelijk de sterkste. René Rietveld won opvallend makkelijk met 3-0 van Hans van Gool . Luuk werd gestopt door Jos en Dennis beëindigde het feestje voor Gerben. De halve finale leverde weer een vijfgamer voor Martin op. Martin werkte verscheidene matchpoint weg en met een nipte overwinning plaatste hij zich voor de finale. Jos versloeg Dennis in vier games en zodoende kregen we dus een herhaling van de finale van vorig jaar. Zoals de oude wijsgeer Rob Houtgast al voorspelde werd dit een duidelijke 3-0 overwinning voor Jos en daarmee prolongeerde Jos zijn titel en werd Martin weer eens tweede.

In de S2 speelde Robbie (voorlopig) zijn laatste wedstrijden voor SHOT. Dat wilde hij niet ongemerkt voorbij laten gaan en hij beet zich dan ook vast in het toernooi. In de kwartfinale ging dat ten koste van René Koster en in de halve finale versloeg hij Axel Diemers die een ronde eerder de weg voor Arjan had versperd. In de finale moest Robbie het opnemen tegen René de Gier. Na de nederlaag tegen Gerben had René zich goed hersteld door degelijke overwinningen op Joris Leppers en Arno van Daatselaar. Robbie begon de finale sterk en won de eerste game. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam René beter in zijn spel en was het duidelijk dat de energie bij Robbie weg was. René won met 3-1.

Bij de Senioren 3 ging de finale tussen Danny Hilhorst en Jan Opmeer. In de poule was Danny al goed op dreef en won hier al zijn partijen. Deze vorm zette hij vervolgens goed voort waardoor een plekje in de finale al snel een zekerheid was. Hierin mocht Danny het opnemen tegen een van de veteranen van SHOT, Jan Opmeer. Na een spannende en lange finalewedstrijd wist Danny op conditie de eerste plaatst bij de S3 veilig te stellen.

Bij de Senioren 4 ging de finale tussen Ted van Velzen en Sascha Diemers. Sascha had ’s ochtends al de Jeugd 2 gewonnen en was dus goed in vorm. Tegen Ted was hij echter niet opgewassen. Ted zette zijn goede vorm van afgelopen competitie voort (met zijn team werd hij als enige SHOT team kampioen in de voorjaarscompetitie) en hoewel Ted een dag eerder een jaartje ouder was geworden was dat in zijn spel niet te zien en kon Ted bij de prijsuitreiking zowel een kampioensmedaille als een eerste prijs ophalen. Naast Ted kregen ook Matthijs Rietveld, Sebastiaan van Dijk en afwezige Edgar van Meggelen een medaille uitgereikt voor het behalen van kampioenschap afgelopen voorjaar.

Na de prijsuitreiking werd er gekookt door Robin, Dennis en nog een aantal jeugdleden die om beurten achter de kookplaat stonden. Zodoende kon men onder het genot van het een hapje en een drankje nog even lekker nagenieten en bijkomen van alle inspanningen die tijdens de clubkampioenschappen geleverd zijn. Natuurlijk zijn er ook weer foto´s van de clubkampioenschappen. Deze vind je in ons picasa-album.