Sportuitwisseling Soest – Soest weer groot succes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het weekend van 11 t/m 13 juni was het weekend waarin de sportuitwisseling Soest (NL) – Soest (Dui) plaatsvond. Het weekend bestond uit diverse (sport)activiteiten en daarnaast natuurlijk veel gezelligheid, lekker eten en drinken en weinig slapen.

Vrijdag rond 18.00 uur kwamen de Duitsers aan in Soest bij sporthal de Beukendal. Na een korte introductie en ontvangst zijn de Duitse tafeltennissers naar SHOT gebracht door René Rietveld en Gerben van Dalen. Eenmaal aangekomen bij SHOT en na een korte kennismaking met onze eigen spelers ging Gerben richting de Chinees voor een overheerlijke warme maaltijd zodat wij rond 19.30 aan tafel konden. Na het eten was er voor iedereen de gelegenheid om in de avond vrij te spelen in de zaal. Zo kon iedereen ook een beetje het niveau van de ander zien. Het was natuurlijk ook gewoon vrijspelen voor alle SHOT-ters, met als resultaat een volle zaal. Na het vrijspelen hebben we het lekker laat gemaakt, met bezigheden zoals de PlayStation3 met FIFA 2010 onveilig maken.

De volgende morgen ging de wekker weer om 09.00 uur en rond 09.30 zaten we aan het ontbijt in de kantine. Na het ontbijt stond er een toernooi op het programma. Gerben heeft na het ontbijt het toernooi aangekondigd en twee achtkampen gemaakt. Er waren namelijk 7 jeugdleden van allebei de verenigingen, Gerben en de begeleider van de Duitsers deden ook mee. Na alle wedstrijden te hebben gespeeld bleek SHOT te sterk voor de Duitsers en dit resulteerde dan ook in een ruime overwinning voor de SHOT-ters! Tijdens het toernooi kregen we nog even hoog bezoek van o.a. de burgemeester van Soest Duitsland. Ook zij werden in de gelegenheid gesteld om even een balletje mee te slaan.

Na het toernooi zijn we lekker gaan zwemmen in het spleasure centrum. Dit hebben we gedaan van 14.00 uur tot 16.30 uur. Eenmaal weer terug bij SHOT, nog even een uurtje vrije tijd gehad en daarna gingen we eten met z’n allen, er zijn heel wat frikadellen en kroketten naar binnen gewerkt, ook van de frieten werd veel gegeten ( frietbakker: Robin de Roode – Overige: Kristijan. Dennis e.a.). ‘s Avonds zijn we nog naar een feest gegaan op het terrein van de brandweer. Dit was niet zo’n succes en de meeste hadden het daar ook wel gauw gezien.

Wel werden er nog uitslagen bekend gemaakt van alle sporten. In totaal had Soest Nederland met 6-2 gewonnen van Soest Duitsland. Dit omdat er 8 verschillende sporten deelnamen aan de uitwisseling. Na het feest zijn we nog met een klein groepje naar de kroeg gegaan. Hierna nog wat gezellig gemaakt in de kantine door de frituur ook weer aan te zetten.

De volgende ochtend voordat de Duitsers weer terug naar huis gingen, zijn we nog in het bos geweest waar we 10.00 uur moesten verzamelen. Dit alles voor een potje bosgolf. Twee groepen van ongeveer 8 personen gingen de 18 holes af. Na ongeveer een uurtje waren we hiermee klaar. Om 11.30 uur waren we terug bij SHOT, waar we met z’n allen nog wat gedronken hebben. Rond 12.00 uur zijn we met z’n allen naar sporthal de Beukendal gegaan om de Duitsers uit te zwaaien. De bussen vertrokken net iets na de middag om weer terug te keren naar hun eigen Soest. Hierna zijn we nog even met zijn allen terug gegaan naar SHOT om de zaal en de kantine wat op te ruimen. Ook daarna hebben we nog wat gedronken en was er tijd en ruimte voor een spelletje. Al met al en zeer druk en leuk weekend, maar waarin weinig is geslapen ;-).