Grote overwinning SHOT 1

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 1 wij 9}Afgelopen vrijdag ging de hoofdmacht van SHOT naar Tiel waar de uitwedstrijd tegen Tielse TC 1 op het programma stond. Vooraf weten de Soesters dat, om in de race voor het kampioenschap te blijven, met grote cijfers moest worden gewonnen.

Aangekomen in Tiel bleek dat de kopman van de tegenstanders, Koen Schrale, geblesseerd is en de rest van de competitie niet meer zal spelen. Zijn vervanger maakte het Rene Rietveld erg lastig in zijn eerste partij. Bij een achterstand van 7-3 in de beslissende 5e game wist Rietveld zich te hervinden en kon deze gelukkig met winst afsluiten. Dennis South had een vergelijkbare situatie, hij had 5 games nodig om zijn vrouwelijke tegenstandster te verslaan. Hans van Gool begon zwakjes en verloor in drie games.

Na de eerste drie partijen was SHOT nog duidelijk op zoek naar het vertrouwen. Dennis South geeft aan: ‘Deze zaal is erg snel, de ballen komen veel sneller en we moeten ons spel aanpassen’. Zo geschiedde. Het dubbel werd de ommekeer, Hans van Gool en Dennis South zegevierden in 3 games en legden hiermee de basis voor de grote overwinning. Er werd bijna geen game meer afgestaan en SHOT ‘stoomde’ door naar de 9-1 overwinning, de goedheiligman zou hier met enige trots van genoten hebben.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat SHOT op de tweede plaats in de competitie, met 2 punten achterstand op rivaal SVE. Volgende week moet SHOT nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Tiel waarna de laatste wedstrijd van het seizoen volgt tegen SVE. Hier zal de beslissing gaan vallen wie er het volgende seizoen in de landelijke competitie uit mag komen.