Gamal met HJMusic.nl nipt ten onder tegen Enjoy & Deploy

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In de tweede halve finale van de play-offs in de Eredivisie speelde Gamal zondag met HJMusic.nl tegen Enjoy&Deploy om een plek in de finale. Het werd een ware kraker, die in de beslissende 7e partij werd beslist in het voordeel van Enjoy&Deploy.

De eerste ontmoeting was met 4-3 gewonnen door Enjoy & Deploy. Voor HJMusic.nl was er nog volop kans, zeker gezien het voordelige gamesaldo (15-14).

De wedstrijd begon met een geweldige partij tussen Nathan v/d Lee en Li Jiao. In de vijfde game leek Nathan de partij naar zich toe te trekken toen hij 9-7 voor kwam. Jiao herpakte zich en pakte het 1e punt voor Enjoy & Deploy. De thuisploeg liep daarna snel uit naar 3-0 door overwinningen van Vanrossomme op Egeholt en van Indeherberg op Gamal. De finale was binnen handbereik voor Enjoy & Deploy.

HJMusic.nl beet echter nog sterk van zich af. Egeholt en Van der Lee wonnen het dubbel en Egeholt versloeg daarna op imponerende wijze Li Jiao. De volgende kraker was de partij tussen Van der Lee en Indeherberg. Net als in de heenwedstrijd wist Van der Lee deze partij te winnen en bracht daarmee de stand gelijk: 3-3.

De zevende partij moest daarna de beslissing brengen. Bij winst van Gamal zouden er games geteld moeten worden, en wellicht zou zelfs het aantal punten de doorslag moet geven. Gamal speelde sterk en kwam met 2-1 voor. De Belg wist echter een tandje bij te schakelen en pakte in vijf games de overwinning en dat betekent dat de landskampioen op 4 december haar titel kan verdedigen. De Belgische spelers zijn dan niet van de partij, zij verschijnen op het WK voor junioren.

In de degradatiepoule deed Pepijn met PayPro.nl/DTK goede zaken. Pecos werd met 6-1 verslagen en daardoor is Pecos gedegradeerd. Pepijn won zowel van Merijn de Bruijn als van Martin Khatchanov. DTK bezet nu de 6e plaats en heeft 2 punten voorsprong op AA-Drink/FVT. Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma en volstaat een kleine nederlaag tegen FvT voor DTK om zich te handhaven in de Eredivisie.