SHOT kampioen na zinderend slotstuk

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen vrijdag heeft SHOT op de slotdag van competitie SVE definitief achter zich gelaten. Vier partijen moesten gewonnen worden om het kampioenschap in de wacht te slepen. Pas in de negende partij sloeg jongeling Dennis South de beslissende bal die de Soester tafeltennisvereniging terug brengt op het landelijke podium.

Na de degradatie naar de Hoofdklasse van de hoofdmacht van SHOT ontstond een nek aan nek race met het Utrechtse SVE. In de laatste wedstrijd van de competitie troffen de teams elkaar om uit te maken wie er naar derde divisie zou promoveren. Al in de eerste partij werd duidelijk dat het een ongekend spannende avond zou worden. Jos Prinzen zag de eerste twee games aan zich voorbij gaan tegen Theo Kwast, maar knokte zich terug naar een overwinning. René Rietveld kon hier geen gevolg aangeven tegen Remco Haring en ook Dennis South kon het tweede punt niet binnen brengen tegen Robbert Bod.

In de dubbel revancheerde de Soester tafeltennissers zich, zodat de stand gelijk kwam op 2-2. ‘De dubbel ging ongekend goed, we hadden dit punt ook hard nodig, want we wisten dat het nog een lastige avond zou worden’, aldus Prinzen. Dit vermoeden werd bevestigd doordat Rietveld het net niet tot winst kon schoppen tegen Kwast en Prinzen zelf de fantastisch spelende Bod moest feliciteren.

Uiteindelijk was het Dennis South die aan alle twijfel een einde maakte. Tegen Haring sleepte hij het derde punt uit het vuur en, nadat Rietveld niet door de spinballen van Bod kon prikken, tegen Kwast bracht hij SVE de nekslag toe. ‘Het is ongekend dat zo’n jonge jongen op zo’n moment van twee ervaren rotten weet te winnen’, zei de niet-spelende Hans van Gool. ‘Ik ben volgens mij nog nooit zo zenuwachtig geweest als vanavond’, zei South zelf, ‘hoe ik zo goed heb kunnen blijven spelen weet ik ook niet, soms kreeg ik bijna geen lucht’.

Het kampioenschap werd uitbundig gevierd door de spelers en het in grote getale opgekomen publiek. Rietveld, naast speler ook bestuurslid: ‘Het is jammer dat ik zelf geen potten heb kunnen pakken, maar dit was een fantastische avond, zowel voor ons team als voor de club, dit was een echte SHOT-avond.’ Edgar van Meggelen, voorzitter van SHOT bevestigt dit: ‘Dit past heel goed bij de aspiraties van de club, we willen op niveau tafeltennissen en gezellige sportavonden beleven.’

SHOT 1 Kampioen

De kampioenen: Jos Prinzen, Hans van Gool, Dennis South, René Rietveld