Knappe kwartfinale plaats Pepijn bij NTTB Masters

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Dit weekend stonden de NTTB Masters op het programma. Plaats van handeling was sporthal De Oosterpoort in Zoetermeer. SHOT-ters Pepijn Leppers en Gamal de Groot waren ook van de partij. Pepijn speelde een sterk toernooi en bereikte de kwartfinale. In de kwartfinale was Michel de Boer met 4-0 duidelijk een maatje te groot.

In de 1e ronde op vrijdag was Pepijn vrij. Zijn toernooi begon op zaterdag in de 2e ronde. Pepijn begon met een duidelijke 4-0 overwinning op Martin Khatchanov. Daarna volgde een partij tegen de verse landskampioen Li Qiang. Wederom een sterke partij voor Pepijn, maar helaas met 4-3 een nipte nederlaag.

In de herkansing begon Pepijn weer met een duidelijke 4-0 overwinning. Slachtoffer van de dadendrang van de Soester was René Waterreus. Vervolgens werd ook Koen Hageraats met 4-0 aan de kant gezet. De beste partij van Pepijn volgde daarna. Teamgenoot Casper ter Luun werd ook met 4-0 aan de kant gezet. Daarmee plaatste Pepijn zich voor de kwartfinale op zondag. Pepijn over zijn optreden op zaterdag: “Het ging erg goed vandaag en ik voelde al langer aankomen dat ik dit niveau kon laten zien. Toch was het een zware dag, vanwege de druk die een knock-out toernooi met zich meebrengt. Op elke pot staat spanning, omdat je niet mag verliezen.” (bron: nttb en www.ttnieuws.nl)

In de kwartfinale trof Leppers de nummer 1 geplaatst en titelverdediger Michel de Boer. De Boer was duidelijk een maatje te groot: 4-0.

Ook Gamal de Groot was geplaatst voor de Masters. Vrijdag werd hij knap 2e in een poule met Jelle Bosman, John Scott, Peter Verweij en Martin Khatchanov. In de 2e ronde moest hij het echter met 4-1 afleggen tegen Casper ter Luun.

Het toernooi werd verrassend gewonnen door Boris de Vries. De Vries verraste vriend en vijand met knappe overwinningen op Daan Sliepen, Li Qiang en in de finale op Barry Wijers (4-3 na een 0-3 achterstand).