Geslaagd oliebollentoernooi

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op donderdag 30 december werd het jaarlijkse oliebollentoernooi gehouden. Met 13 jeugdleden en 13 senioren werd het een geslaagd toernooi! Martin Briët en Sascha Diemers klopten in een spannende finale Martijn Buijvoets en René de Gier en werden daarmee de oliebol kampioenen van 2010.

Om 14:00 zou het toernooi beginnen maar omdat mensen op de dag zelf kwamen werd het 14:15. Alle senioren en jeugdleden werden in paren geloot en er werd met een handicap gespeeld. Zo zou een recreant een grote voorsprong krijgen tegen een 3e divisie speler. De poules waren ingedeeld en konden beginnen.

In poule 1 was het overduidelijk wie er door zou gaan naar de kruisfinales, Martin/Sascha hadden 9 punten en Henk-Jan/Danny hadden 8 punten. In poule 2 was het wat spannender, Stan/Henri en Martijn/Rene de Gier hadden allebei 5 punten maar Dennis/Rick hadden 4 punten. Uiteindelijk zouden Martijn en Rene de Gier eerste worden op onderlinge resultaat.

De kruisfinales werden gespeeld om 5 uur. Martin/Sascha zouden tegen Henri/Stan spelen, uiteindelijk trokken Martin en Sascha aan het langste eind. De andere wedstrijd zou ook een strijd tegen de klok worden. Danny/Henk-Jan sleepte een dubbel uit het vuur tegen Martijn/Rene de Gier. Martijn en Rene wonnen de dubbel ondanks de voorsprong die ze moesten weggeven.

De finale was tussen Martijn/Rene de Gier en Martin/Sascha. Omdat Sascha van Martijn won en Rene van Martin moest er weer een dubbel gespeeld worden. Uiteindelijk wonnen Sascha en Martin de dubbel en mochten zich oliebol 2010 noemen. Sascha kreeg een fles kinderchampagne en Martin de volwassen champagne en allebei een taart, Martijn en Rene moesten de kinderchampagne delen.

Daarna werd de zaal opgeruimd en werd er voor de liefhebbers wat eten bij Alanya besteld. We hebben nog een filmpje gekeken en afgesloten. Al met al een goed en geslaagd toernooi.

Verder wilt de organisatie iedereen een gezond en gelukkig 2011 wensen.

Namens de organisatie,

Robin de Roode, Axel Diemers