Verslag 2011 Senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het hoogtepunt van de Soester kampioenschappen was het seniorentoernooi. Met een ongekend hoog niveau en een vol toernooi werd het wederom een samenspel van mooi tafeltennis en gezelligheid. Ruim voor het verstrijken van de inschrijftermijn was het toernooi al volgeboekt. Er was zelfs

een reservelijst van een groot aantal spelers. Hierbij nam een aantal zelfs het risico van een SMS duim door de organisatie keer op keer te bestoken met SMS-jes over eventuele afmeldingen. Voor het eerst in de historie was er geen winnaar van de organiserende vereniging. Toernooileider Robbie Houtgast blikt tevreden op het toernooi: “We hebben weer twee mooie dagen achter de rug met goed tafeltennis in een leuke sfeer. Het niveau stijgt ieder jaar en we waren erg blij dat er dit jaar twee eredivisiespelers aan het toernooi meededen, waaronder Gamal de Groot uit onze eigen jeugdopleiding. Tegelijkertijd is het leuk om te zien dat het niveau spelers van alle niveau’s blijft aantrekken, toch de charme van ons toernooi. Achteraf gezien vond ik de finale van Jeugd 3 het leukst. Geweldig om te zien hoe die jonge jochies knokken voor ieder punt en ook goed tafeltennis laten zien! Hopelijk zien we hen in de toekomst terug bij de Senioren 1.”

De foto’s van het toernooi zijn te vinden in ons Picasa-album. Hieronder een filmpje met een indruk van het toernooi:

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=CMGZrLKzgz8 550 335}

Senioren 1

Het niveau in de Senioren 1 was nog nooit zo hoog. Twee eredivisiespelers en twee eerste divisiespelers hadden zich dit jaar ingeschreven. En daarnaast nog een groot aantal tweede divisie en derde divisiespelers. In de poulefase zorgde SHOT-ter Hans van Gool bijna voor een sensatie in zijn wedstrijd tegen John Scott. Scott werd echter net op tijd wakker en trok na een 8-9 achterstand in de vijfde game met drie sterke punten de partij toch naar zich toe. In poule 2 werd een felle strijd gestreden om wie samen met SHOT-ter Gamal de Groot naar de kwartfinale zou gaan. John van Spengen dolf het onderspit in deze, waardoor Arnoud Meijer en Pieter Danes zich ook plaatsten voor de kwartfinales.
De kwartfinale leverde een waar spektakelstuk op tussen trainingsmaatjes Gamal en Wai-Jor. Gamal leek in vieren te gaan winnen, maar Wai-Jor wist zich terug te knokken en een vijfde game uit het vuur te slepen. Gamal pakte in het begin een kleine voorsprong en wist deze voorsprong gedurende de gehele game te handhaven. De kwartfinale had Gamal echter veel energie gekost. In de halve finale kwam de nummer 2 geplaatst er niet aan te pas tegen Peter Verweij. Peter speelde een sterke pot en trok met 3-1 aan het langste eind. In de andere halve finale sneuvelde Nathan v/d Lee, de nummer één geplaatst. Hij kon het niet bolwerken tegen John Scott die Nathan met 3-0 aan de kant zette. De finale werd een herhaling van het pouleduel. Waar in de poule Peter Verweij eenvoudig van John Scott won, werd het nu een totaal andere partij. John ging sterk van start en haalde snel de eerste game binnen. Peter kwam echter goed terug in de wedstrijd en pakte vervolgens de tweede game. John gaf echter extra gas en wist daarmee de derde en vierde game naar zich toe te trekken. Voor John was dit de tweede keer dat hij het toernooi won. De eerste keer was in 2008 toen hij in de finale SHOT-ter Pepijn Leppers versloeg.

Winnaar John Scott

Senioren 2

Bij het jeugdtoernooi van zaterdag gingen de jeugdleden van het eerste jeugdteam nog allemaal ten onder. Arman bleek deze wake-up call het best te hebben begrepen. Hij plaatste zich eenvoudig voor de kwartfinale en was vervolgens te sterk voor Marco Langerak van VTV en in de halve finale voor Renate Guitjens van SKF. In de onderste helft van het schema was het SVE was de klok sloeg. Edward Hulst versloeg in een spannende strijd met 3-2 Remco Haring. In de halve finale ging vervolgens SVE-er Rogier Cuypers ten onder tegen de ontketende Hulst. In de finale kon Arman in het begin goed bij blijven. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Edward beter en beter spelen waar Arman fouten liet aantekenen. Het resultaat was een 3-1 overwinning voor Hulst.

Senioren 3

In de Senioren ging Gerben van Dalen voor SHOT op jacht naar de Soester titel. Verscheidene SHOT-ters sneuvelden al in de poule. De kwartfinale leek voor Gerben het eindstation te gaan worden, maar met veel moeite wist hij zich langs Lauren Faas van Tafeltennis Nijmegen te knokken. Ook Seger Lucieer en Jeroen Kamp maakten er een spannende strijd van. Deze werd ternauwernood gewonnen door Kamp. In de halve finale moest Kamp het echter afleggen tegen Jasper Graaff van SVE. Gerben bereikte eveneens de finale door Edward Leeder met 3-0 te verslaan. In de finale ging het lange tijd gelijk op. In de vierde game bleek de pijp bij Gerben toch langzaam maar zeker leeg te gaan. Jasper ging hierdoor met de zege aan de haal, waardoor SHOT dit jaar zonder titel bleef.

 

Senioren 4

SHOT was goed vertegenwoordigd in de kwartfinale bij de Senioren 4. Lokale favoriet Sebastiaan van Dijk ging verrassend onderuit tegen good old Ted van Velzen, die ook aan de bar de sterkte van het tweetal bleek. Ted sneuvelde echter in de halve finale tegen Jur Steur van Disnierats. Waar zoon Pieter in de kwartfinale van de S1 sneuvelde, liet vader Harry zien hoe je een kwartfinale moet winnen. Hij rekende in vijf games af met Maarten Benschop om vervolgens in de halve finale met 3 – 0 Jan Tuls van de tafel te slaan. In de finale bleek Jur over de beste conditie te beschikken. Hij versloeg Harry in vier games.