Wilfred Schipper wint Menereis Open Soester Jeugd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Van 2011-01-08 Menereis Open Soester Jeugd

Open toernooi

Het Open toernooi startte met poules van 3 of 4 spelers. De nummers 1 en 2 gingen door naar de hoofdronde, de nummers 3 en 4 naar de troostronde. Na zijn winst bij de Jeugd 1 was het de vraag of Axel Diemers wederom voor een verrassing kon zorgen. Hij plaatste zich eenvoudig voor 1/8 finales, maar had het daarna toch moeilijk. Dennis Boot legde hem het vuur aan de schenen, Michael Schouten maakte het Axel 2 games lastig. Steeds kwam Axel echter als winnaar uit de strijd. In de halve finale versloeg hij voor de tweede maal deze dag Luuk Pronk. Zeker gezien na het 11-0 verlies in de 3e game een zeer knappe prestatie. In de andere helft van het schema plaatste Wilfred Schipper zich eenvoudig voor de halve finale. Daarin trof hij Ewa Bednarczyk, de winnares van de Jeugd 2. Ook deze partij ging eenvoudig naar Wilfred.

De finale ging dus tussen Wilfred en Axel. Eerder op de dag was Wilfred ook de sterkste in het onderlinge duel en dat was ook nu het geval. Met goed geplaatste ballen versloeg Wilfred Axel met 3-0. Hij pakte hiermee de titel Menereis Open Soester jeugdkampioen!

In het troostoernooi waren diverse spannende partijen te noteren. In de kwartfinale gingen 3 wedstrijden in 5 games. In de halve finale 2 dames en 2 heren. In de damesstrijd versloeg Sharon van Zelderen van VTV Elsbeth den Harder. De andere halve finale was niet alleen een strijd tussen twee heren, maar ook tussen twee Iduna spelers. Hierin was Joshua de Roos net iets sterker dan Casper Klein Essink. In de finale zaten de spelers dicht bij elkaar, alle games waren close. Casper toonde zich ook de belangrijke momenten de betere spelers en won daarmee het troosttoernooi.

 

Jeugd 1

De Jeugd 1 bestond dit jaar uit een 6-kamp. SHOT-ter Axel was als zesde geplaatst, maar hij verraste vriend en vijand door als eerste te eindigen in deze poule door onder meer knappe overwinningen op Luuk Pronk, Rens Boer en Michael Schouten. Hij verloor alleen van Wilfred Schipper (TT Zwolle) die op de 2e plaats eindigde. De derde plaats was voor Rens Boer. De spelers van het eerste van SHOT stelden in deze poule teleur. Luuk werd vierde, Michael werd zesde.

Jeugd 2

Bij de Jeugd 2 werd de dienst uitgemaakt door de spelers van TTVN. Ewa Bednarczyk was hierin de duidelijk de sterkste, zij won al haar partijen. De tweede plaats was voor Dennis Boot. De derde plaats werd beslist op onderling resultaat, hierbij eindigde Coco Antonissen voor Nimrod Rakké. Martijn Buijvoets en Jan-Jaap de Wit werden respectievelijk 5e en 6e in deze poule.

Jeugd 3

De gebroeders Deckers waren goed op dreef bij de Jeugd 3. De onderlinge broederstrijd werd gewonnen door Jeroen. Het was echter Daan die de 1e plaats voor zich opeiste. Het was echter Kevin Zamfir van Tielse TC die met een knappe 2e plaats voorkwam dat de broers Deckers 1 en 2 werden. De vierde plaats was voor Patrick Nieuwendijk. Vijfde en zesde werden Joshua de Roos en Sharon van Zelderen.

Jeugd 4

Het Jeugdtoernooi bestond uit 2 6-kampen, gevolgd door kruisfinales. De eerste halve finale ging tussen Boaz de Beer (Good Luck) en SHOT-ter Melissa Schouten. Boaz bleek te sterk voor Melissa. In de andere halve finale versloeg Casper Klein Essink (Iduna) Tobias Kok (Good Luck). De finale was een wedstrijd zoals een finale hoort te zijn. Veel strijd en spanning. De vijfde game moest in een verlenging beslist worden. Casper bleek zijn zenuwen het beste onder controle te hebben en won met 12-10.