Dennis South wint Menereis Open Soester!!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het seniorentoernooi bij de Menereis Open Soester is dit jaar gewonnen door Dennis South. In een spannende finale versloeg op hij op knappe wijze Jarne Draaijer. Met zijn overwinning is Dennis de eerste SHOT-ter sinds René Hijne in 2007 die het toernooi wint. Bij de Senioren 2 ging de titel Mark Broers van UTTC. De titels bij de Senioren 3 en 4 gingen ook naar SHOT. Danny Hilhorst en Fred van de Haar zijn hier de nieuwe kampioenen.

Van 2011-01-09 Menereis Open Soester Senioren

De foto’s zijn beschikbaar in het picasa-webalbum. De foto’s zijn gemaakt door Henk Hommes.

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=56oxzON8hT0}


Senioren 1

Het seniorentoernooi begon met een aantal verrassingen, met de uitschakelingen van Martijn Heidema en Jos Prinzen in de poulefase. Positieve verrassingen waren er van Maarten Hielkema en Jos Bouwmeester. In de kwartfinale namen zij het tegen elkaar op, met een overwinning voor Maarten als resultaat. Een andere interessant kwartfinale was het treffen tussen teamgenoten Hans van Gool en Martin Fransen. Martin was duidelijk gebrand om deze partij en liet dan ook een duidelijke 3-0 overwinning noteren. De halve eindstrijd was echter het eindstation. In een mooi schouwspel vermaakten Dennis en Martin het publiek 5 games lang. Aan het eind was Dennis de sterkere speler en hij verdiende zo zijn plek in de finale. De tegenstander in de finale was Jarne Draaijer. Zijn kwartfinale tegen Martijn van der Ruijt was er één om in te lijsten (3-2), in zijn halve finale was Jarne duidelijk te sterk voor Maarten Hielkema. In de finale had Dennis aanvankelijk moeite met het verdedigende spel van Jarne. Maar in de loop van de wedstrijd kwam Dennis er steeds beter in. In de vierde game vocht hij zich terug van een grote achterstand, maar wist met 11-7 de game en daarmee de titel naar zich toe te trekken.

Senioren 2

In het Senioren 2 toernooi was het UTTC dat de dienst uitmaakte. Mark Broers nam het in de finale op tegen Ronnie Hulshoff. Mark had zich voor de finale geplaatst via een moeizame overwinning op Hans Speek. Hans leek de partij in zijn zak te hebben, maar Mark’s backhand bleef gevaarlijk. Mark won met 3-2. Ook de andere halve finale ging over vijf games. Ronnie versloeg Edward Leeder. In de finale stevende Ronnie hard op de winst af. Maar Mark heb je pas verslagen als je het laatste punt hebt gemaakt. Mark knokte zich terug en sleepte en vijfde game. De energie bij Ronnie was op en Mark pakte zodoende winst bij de Senioren 2.

Senioren 3

In het Senioren 3 toernooi waren het weer UTTC en SHOT dat de spelers voor de finale leverden. Clemens Aarendonk plaatste zich hiervoor door een moeilijke overwinning op Martin Houthuizen en een eenvoudige 3-0 zege op Pim Kleine Rammelkamp in de halve finale. Ook Danny Hilhorst had het moeilijk in de kwartfinale. Ternauwernood kon hij met 3-2 Bjorn van der Meer van zich af houden. De halve finale tegen Peter Smit werd met 3-1 gewonnen. In de finale leek Danny de wedstrijd in de vierde game te gaan beslissen. Dat lukte echter niet en een beslissende game was dus noodzakelijk. In de vijfde game was een verlenging nodig, beide spelers kregen matchpoint maar wisten die niet te benutten. Wie er dan uiteindelijk won? Wellicht was het toch het thuisvoordeel waardoor Danny uiteindelijk toch het winnende punt wist te maken.

Senioren 4

In de bovenste helft van het schema bij de Senioren 4 was SHOT sterk vertegenwoordigd met 3 van de 4 kwartfinale plaatsen. Milou Roos kon hier geen weerstand tegen bieden en ging ten onder tegen George Demmenie die zeer berekenend speelde. In de halve finale trof hij Fred van de Haar die daarvoor Sascha Diemers had teruggewezen. De wedstrijd tussen de 2 teamgenoten ging vervolgens naar Fred. De tegenstander van Fred in de finale was Ronald Wrede. Ronald was wellicht nog wat moe van zijn kraker in de halve finale tegen Marcel van Oort (3-2), want in de finale kwam hij er niet aan te pas. Fred won overtuigend met 3-0 de titel bij de Senioren 4.