SHOT-ters bezoeken Top 12 in Luik

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen weekend vond in Luik de Europese Top 12 plaats. SHOT-ters René Rietveld en Danny Hilhorst gingen gezamenlijk op pad om tafeltennis op hoog niveau te kijken. Lees hieronder hun verslag van deze dag.

Europese Top 12 in Luik, Kwart over 7, zondag morgen, 6 februari 2011, vertrokken twee shotters genaamd Danny Hilhorst en René Rietveld naar Luik in België, want vandaag is de dag waarop de top 12 van europa tegen elkaar in actie kwamen, dit allemaal in sporthal Country Hall te Luik. Een dikke twee uur later kwamen we aan bij de sporthal.

10 uur begon de eerste wedstrijd, de halve finale van de vrouwen, hierin kwamen HU Melek (TUR) en PAVLOVICH Viktoria (BLR) in actie. Na een leuke pot werd het uiteindelijk PAVLOVICH Viktoria (BLR) die won en daardoor een plek in de finale heeft bereikt, hierin zou de tegenstander of LI Jiao (NED) of LI Jie (NED) worden, na de 1ste halve finale kwam jawel de 2de halve finale van de vrouwen met dus LI Jiao (NED) VS LI Jie (NED), voor deze wedstrijd begon kwamen we Tsuri Menereis ook tegen en zo keken er ineens 3 shotters naar de wedstrijd, deze wedstrijd werd een duidelijke overwinning voor LI Jiao (NED), 4-0, en zo plaatste ze zichzelf voor de finale van de Europese top 12.

Na deze wedstrijd begonnen de halve finales mannen. Als eerste kwamen in actie SAMSONOV Vladimir (BLR) VS SMIRNOV Alexey (RUS), ook in deze partij was wel duidelijk wie er ging winnen, SAMSONOV Vladimir (BLR) won deze partij met 4-1. SCHLAGER Werner (AUT) VS KREANGA Kalinikos (GRE), deze twee goede jongens speelde de 2de halve finale bij de mannen, na een mooie spannende pot, werd er toch met duidelijke cijfers gewonnen door KREANGA Kalinikos (GRE) met 1-4, waardoor de finale zal worden gespeeld tussen SAMSONOV Vladimir (BLR) en KREANGA Kalinikos (GRE).

Nu eerst de finale van de vrouwen, met daarin de Nederlandse LI jiao! Deze finale werd door Li jiao overheerst, door goed aanvallend en met veel druk op haar tegenstander uit te oefenen won ze de finale met 4-0 van de wit Russische Viktoria Pavlovich. Hiermee werd Li jiao voor de vierde keer Europees kampioen en is daarmee de 2de ter wereld die dit heeft bereikt. Tot slot de finale van de Heren, SAMSONOV Vladimir (BLR) VS KREANGA Kalinikos (GRE), na een bloedstollende 7 sets durende finale met wereld rally’s kwam de finale ten einde met als winnaar verassend maar verdiend Kalinikos Kreanga.

Het was een leuke dag, we hebben veel foto’s kunnen maken en de camera viel precies op het goede moment uit, na de laatste prijsuitreiking was het gedaan met de batterij. Het was een dag met mooi tafeltennis en een leuke sfeer,op de terugweg nog even een Bossche bol gaan eten langs de snelweg bij een AC restaurant met als toetje een heerlijke cheeseburger van de burgerking.

Volgend jaar gaan we zeker weer en dan in Frankrijk. Maar eerst natuurlijk het WK tafeltennis 2011 in mei te Rotterdam.