Dennis strandt in halve finale Jeugdmeerkampen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zondag 13 februari ben ik samen met Dennis South naar de halve finale nationale jeugdmeerkampen geweest. Dennis natuurlijk als speler en ik kom niet verder als coach op zo’n toernooi. Lees hieronder hoe het Dennis vandaag is vergaan.

Rond half 10 stond ik bij Dennis voor de deur om richting Zwolle af te reizen. Eenmaal daar aangekomen heb ik nog even een balletje tegen Dennis geslagen zodat hij even de tijd had om in te spelen. Netjes volgens schema begon het toernooi om 11 uur.

Dennis zit in een zware zeskamp met spelers uit de 3e tot en met de Eredivisie. Zijn eerste wedstrijd wist Dennis in een spannende vijfsetter binnen te halen tegen een 3e divisiespeler. Goed aanvallend spel en veel variatie zorgden voor veel druk bij zijn tegenstander waardoor hij veel fouten maakte en Dennis op die manier de wedstrijd met 11-9 in de beslissende game won.

In de tweede wedstrijd mocht Dennis aantreden tegen Rajko Gommers. Deze wedstrijd werd in 3 games door Dennis verloren. Gezien het feit dat deze speler in de Eredivisie uitkomt is dit ook geen schande. Dennis heeft lekker aanvallend kunnen spelen wat resulteerde in mooie wedstrijd en veel mooie punten. Alhoewel gamewinst uit bleef heeft Dennis verdienstelijk gespeeld.

Na een half uurtje wachten mocht hij aantreden voor zijn derde wedstrijd. Ook deze tegenstander komt in dezelfde competitieklasse uit als Dennis. In een half uur tijd wist Dennis deze wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken. De eerste game ging nog verloren door gebrek aan variatie. De drie games die daarop volgde gebruikte Dennis goed de hele tafel van de tegenstander waardoor de wedstrijd door hem gedirigeerd werd. Voorlopig is Dennis nog steeds in de race voor een ticket naar de finaledagen.

De een na laatste wedstrijd was weer tegen een derde divisiespeler. Deze keer was zijn tegenstander erg vast en wist goed gebruik te maken van de hele tafel. Door scherpe service en terugspeelballen werd Dennis naar achteren gedreven waardoor druk zetten erg moeilijk werd. Hij had moeite met serviceontvangst en zijn openingen liepen niet lekker. Uiteindelijk moest Dennis helaas zijn tegenstander feliciteren met de overwinning.

Door verlies van deze wedstrijd was er nog maar een hele kleine kans dat Dennis door zou gaan naar de finales die binnenkort gespeeld worden. Na twee wedstrijden te hebben gewacht mag Dennis nog een laatste keer in actie komen vandaag, tegen een eerste divisiespeler. Een wedstrijd waarin hij niets te verliezen heeft en een tegenstander met een lekker spelletje voor hem. Na drie gespeelde games moest hij nogmaals een tegenstander feliciteren. Ook voor deze wedstrijd geldt dat Dennis verdienstelijk heeft gespeeld en er een mooie pot van heeft gemaakt. Veel overspinnen wat toch resulteerde in een hoog niveau.

Na zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld is Dennis derde geworden in zijn poule. Helaas net 1 plek te laag om door te gaan naar de volgende ronde. Volgende keer nieuwe ronde nieuwe kansen.

Tot op heden heeft Dennis zich nog niet echt kunnen bewijzen in de derde divisie maar als ik hem dan zie spelen zoals hij vandaag heeft gedaan dan is het toch wel erg duidelijk dat Dennis de laatste tijden flink gegroeid is en dat de rek er voorlopig nog niet uit is.