Sterk optreden Heren 1 tegen SKF

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 5 zij 5}Zaterdag stond de thuiswedstrijd van Heren 1 tegen SKF 2 op het programma. Het eerste zette een puike prestatie door de gasten uit Veenendaal op 5-5 te houden. Naast het eerste gelijkspel van deze competitie werd ook de eerste overwinning in het dubbelspel genoteerd en behaalde ook René Rietveld zijn eerste overwinning van de competitie.

Vooraf werd werd weer een zware middag verwacht. De heenwedstrijd in Veenendaal vormde het dieptepunt van de competitie met een ontluisterende 10-0 nederlaag. Deze uitslag werd zaterdagmiddag rechtgezet met een mooi gelijkspel.

De start van SHOT was zeer sterk, na het dubbel stond een 3-1 tussenstand op het scorebord. Alleen René Rietveld moest zijn tegenstander feliciteren, dit was tegen kopman Pim Mosterd. Het dubbel leverde voor het eerst een punt op. Het was ook de eerste keer dat de SHOT-ters niet op 2-0 in games voor kwamen. De 1-1 tussenstand bood dus perspectief en leidde uiteindelijk tot een punt.

Na het dubbel was René erg dicht bij zijn eerste overwinning. Hij nam een 2-0 voorsprong tegen Etienne Bruinekreeft maar die knokte zich sterk terug en pakte de wedstrijd in vijf games. Ook Dennis moest daarna een vijfgamer afwerken tegen Pieter van den Berg (invaller, maar ook 3e divisie spelend bij SKF 3). Een mooi schouwspel tussen deze twee jonge spelers, Dennis had deze partij kunnen winnen maar het lukte niet om het matchpoint binnen te slaan. Door de overwinning van Pieter en daarna de overwinning van Pim op Jos was SKF toch weer op een voorsprong gekomen: 3-4.

In derde wedstrijd van René kwam dan eindelijk die lang verwachte overwinning. Deze keer bleek René in de vijfde game zijn zenuwen goed onder controle te hebben en vooral in het tweede deel van de vijfde game speelde hij ijzersterk waarmee hij de stand op 4-4 bracht. Jos bracht de SHOT-ters daarna op 5-4 waardoor zelfs een overwinning in het verschiet lag. Dat bleek niet haalbaar want Pim bleek toch echt een maatje te groot.

Met tevredenheid werd terug gekeken op deze wedstrijd. Jos deed wederom goede zaken met 2 overwinningen en bij Dennis en René zien we duidelijk progressie en dat komt nu ook in de resultaten terug. Ook het dubbelspel leverde eindelijk een overwinning op. Al met al een mooi resultaat dat hopelijk volgende week voortgezet kan worden in de thuiswedstrijd tegen Rega. De avond bij SHOT werd onder het genot van een drankje en een levering van de plaatselijke Chinees in een gezellige sfeer afgesloten.