Dennis en Henri zijn Nederlands Kampioen dubbel C

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen zaterdag 21 mei werden in Panningen de Nederlands Kampioenschappen C/D georganiseerd. Dennis en Henri namen deel in de C-klasse en dubbelden ook samen. Het enkelspel verliep niet zo succesvol, het dubbel daarentegen was een groot succes: Dennis en Henri werden Nederlands kampioen dubbel C!

In het enkelspel kwam Dennis net een overwinning te kort om de poule door te komen. Henri was met 4 verliespartijen kansloos. In het dubbel was het een ander verhaal. Werden in de pouie nog nipte overwinningen in 5 games behaald door Dennis en Henri, daarna ging het echt lopen. Diesel Henri kwam (eindelijk) op gang en in de kwart- en halve finale werden keurige 3-1 overwinningen behaald.

In de finale troffen we het duo Rob Jonker / Maarten Loeve (SKF/Bit.nl). We hadden ze al eerder zien spelen en schrokken toch wel van de kwaliteiten van met name Maarten Loeve. Als die een kans kreeg, kwamen de ballen heel zuiver en vooral heel hard terug. Het werd dus vooral een tactisch steekspel, dat eindigde in een 5e game.

Hierin kwamen we met 10-6 voor, waarna Maarten helemaal op scherp stond en het al snel weer 10-9 stond. Dennis ontving de service van Rob Jonker en speelde op de enige juiste plek: het midden van Maarten, waarna die de bal (net) over tafel speelde. Met 11-9 in de 5e game werden we daarmee Nederlands Kampioen dubbel C!